Montse Mindan assumeix la presidència del Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Ferran Roquer passa a ser diputat del Parlament

Montse Mindan ha estat escollida aquest dimarts presidenta del Consell Comarcal després que Ferran Roquer hagi presentat la seva renúncia. Roquer, que també és alcalde de Borrassà, ha dirigit l'ens durant tres anys i ha decidit deixar-ho després que s'hagi convertit en diputat al Parlament de Catalunya.

El relleu s'ha produït avui en el marc d'un ple extraordinari on, a banda de la candidatura de Mindan a la presidència, se n'han presentat tres més. La també alcaldessa de Roses, però, ha estat qui més vots ha rebut i s'ha proclamat presidenta per majoria absoluta.

Abans de fer el relleu, el seu predecessor, Ferran Roquer, ha tingut paraules d'agraïment pels consellers comarcals que l'han acompanyat durant aquests tres anys en el càrrec així com per al seu equip. Ha atribuït la decisió a la seva nova situació personal i ha reivindicat la tasca feta durant el temps que ha estat al capdavant de l'ens.

Per la seva banda, Mindan s'ha compromès a ser "justa" en l'exercici del càrrec i ha assegurat que continuarà amb el programa de govern endegat pel seu predecessor. Especialment, ha dit, en els eixos socials, formatius i culturals, per als quals ha reivindicat finançament tot recordant que els Consells Comarcals no tenen ajuts en aquest àmbit.

Mindan també ha agraït el suport de la seva família i de Roquer, amb qui ha assegurat haver treballat colze a colze durant aquests tres anys.

Durant el ple d'avui, també han pres possessió del càrrec de consellers comarcals Agustí Badosa i Esteve Gironès, tots dos alcaldes de CiU.

Properament abandonarà el càrrec el vicepresident de l'ens, Quim Felip, que s'ha convertit en diputat a la Diputació de Girona en substitució de Marta Felip.