Ramon Ramos serà el nou responsable de l'oficina del delegat de la Generalitat

Deixa la direcció del Patronat de Turisme Costa Brava

Ramon Ramos deixarà la direcció del Patronat de Turisme Costa Brava i, a partir del setembre, es convertirà en responsable de l'oficina del delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila, segons ha avançat el diari ARA.

Ramos, que va ser alcalde de Blanes entre el 1998 i el 2003, ha estat immers en diverses polèmiques. Entre elles, la del cas Manga. El seu nom va aparèixer a la causa judicial que investiga els presumptes suborns a polítics per aconseguir l'adjudicació de serveis públics. També va rebre crítiques pel sou que cobrava com a director de l'ens, de 84.000 euros bruts anuals, i pel fet que no es convoqués concurs per la plaça que ocupa des del 2011, tal i com estableix LRSAL.

En escrit que ha fet arribar als consellers i conselleres del Patronat, Ramos els comunica que a partir del 2 de setembre deixarà d'ostentar el càrrec. El fins ara president del Patronat inicia l'escrit amb una frase que assegura que va llegir fa poc on diu: "Quan no siguis feliç en una situació, no et quedis en una fase de negació, mirant de fer que tot funcioni. El món té millors plans per a tu; només has de confiar en el futur i fer la teva part per alinear-te amb les coses que realment vols. La resta només serà història.".

"Deixo enrere set anys intensos, brutals i meravellosos, que m'han enriquit personal i professionalment", assegura. Una tasca, afegeix, que ha aconseguit "gràcies a molts de vosaltres, que m'heu fet companyia en aquest trajecte".

"Avui podria ser tremendament pedant pels resultats aconseguits però només vull ser agraït amb tothom per ajudar-me en el camí. I una menció especial a l'equip del Patronat, equip que s'ha convertit en la meva segona família", insisteix Ramos.

Ramos està treballant aquests dies en el traspàs dels assumptes pendents de la direcció.

Un cop es faci efectiva la renúncia, la Diputació convocarà un concurs públic per cobrir la plaça tal i com marca la llei. De fet, l'ens va justificar no convocar-la mentre l'ocupava Ramos argumentant que la normativa permetia que el personal directiu que ja estava nomenat pogués continuar ostentant el càrrec.

La CUP, crítica amb el canvi

Des de la CUP, el diputat Lluc Salellas, ha criticat la decisió i l'ha qualificat com "l'enèsim moviment" de "repartiment de cadires" que "col·loca persones de partit". Salellas diu que el PDeCAT recorda amb "aquestes maneres de fer" a la "vella política" i demana a la Diputació que acabi amb la "política d'amistats" a l'hora d'escollir les persones que han d'ocupar càrrecs directius dins de l'organisme.

D'altra banda, el diputat ha criticat la manera com s'ha gestionat la renúncia i ha dit que tot plegat s'ha fet sense donar cap explicació. "Ni tant sols han explicat perquè fa més de tres anys que estem incomplint una llei que diu que s'hauria d'haver fet un concurs públic per la plaça", insisteix.