Una vuitantena de veïns de Vidreres demanen que es posi fi a la ''carretera de la mort''

Reclamen rotondes i radars als voltants de les urbanitzacions de la C-63

  • Alguns dels veïns amb pancartes protestant. ACN
    Alguns dels veïns amb pancartes protestant
    Fotos: ACN
  • Els veïns manifestant-se de fons i la cua de vehicles. ACN
    Els veïns manifestant-se de fons i la cua de vehicles
    Fotos: ACN

A les sis de la tarda uns 80 veïns de diverses urbanitzacions de Vidreres (Selva) han tallat la carretera C-63. Durant quinze minuts han protestat en silenci i amb pancartes on es podia llegir "prou llàgrimes, prou sang", "rotondes ja" o "prou morts". L'acte pretenia denunciar la "falta de solucions" en una carretera que acumula "constants accidents".

"Des de Vidreres a Lloret, aquesta via és un perill", denuncia el portaveu dels veïns i impulsor de la protesta, Juan Machero. Al tall hi han participat familiars dels quatre joves morts dissabte passat en un accident de trànsit just en el punt on aquest divendres s'ha fet l'acte. "Aquell accident no va ser el primer, ni serà l'últim si no s'hi posa remei. Ho tenim clar", lamenta Machero.

Entre els assistents moltes pancartes reclamant rotondes i radars de tram. En aquest sentit, el portaveu ha demanat que Carreteres "posi solucions efectives". "No serveix de res un radar al mig de la recta. És recaptatori", assenyala. Per això ha exigit que se'n posin de tram que obliguin als conductors a moderar la velocitat. "Hem de posar traves perquè la gent no corri", destaca.

Machero també ha demanat rotondes a les entrades de les urbanitzacions. I és que cada vegada que els veïns han d'entrar o sortir de casa seva es troben amb una via "molt carregada" de trànsit -especialment a l'estiu- i amb situacions "molt perilloses". "No us podeu imaginar com ho passem cada vegada que hem d'agafar el cotxe", denuncia.

Una altra solució passaria per fer un tercer carril d'acceleració que permetés descongestionar els punts d'encreuament. Aquesta opció, segons han explicat alguns veïns a l'ACN, obliga a expropiar una part de terreny privat, però el propietari no hi està d'acord.

La protesta ha acabat pels volts d'un quart de set de la tarda sense cap incident. Els veïns, però s'han quedat als costats de la via durant una estona mostrant les pancartes, fins que s'ha acabat la cua que ha generat la protesta.

Anuncien més protestes

La d'aquest divendres no serà l'únic acte dels veïns per reclamar la millora de la carretera. De fet, Machero ha deixat clar que seguiran mobilitzant-se fins que aconsegueixin que els polítics els "facin cas". "No volem més morts. No pararem", ha etzibat.

Un cop acabat l'acte els assistents s'han reunit en una assemblea per discutir les solucions que reclamaran, i decidir quines seran les properes accions que prendran.