Descobreix les noves habitacions de luxe de l'Hotel Llevant de Llafranc dissenyades per Pau Llimona

L'establiment també compta amb un nou espai gastronòmic

  • Interior d'una de les noves habitacions
    Interior d'una de les noves habitacions

L’Hotel Llevant de Llafranc ha inaugurat aquesta temporada quatre exclusives habitacions de luxe dissenyades per Pau Llimona, coautor de projectes de l'equip RCR Arquitectes (Premi Pritzker 2017). La construcció de les “Estances”, com s'han batejat les noves habitacions, i la posada en marxa del nou espai gastronòmic “La Blanca” responen a l'entrada d'una nova generació de la família Farrarons al capdavant de la gestió de l'establiment.

El Llevant, inaugurat el 1935, és un hotel amb vistes privilegiades situat arran de la platja de Llafranc. Disposa de 24 cambres i ha estrenat temporada fent un salt qualitatiu i incorporant quatre habitacions de luxe a la planta superior -les Estances- que permeten als seus hostes gaudir de noves experiències sensorials. Són totes diferents i han estat batejades segons el vent que les apadrina: Xaloc, Migjorn, Garbí i Mestral. Disposen de llit circular d’estil minimalista de 2,10m de diàmetre a 40cm del terra, cabines de bany i lavabo, separades per a cada ús i bassa exterior d'aigua salina climatitzada.

Pau Llimona explica que el seu projecte ha volgut “mimetitzar espai i paisatge. Un gran finestral ens transporta enmig del mar, el sostre emmiralla els seus reflexos i les cabines d’aigua condueixen la salinitat del Mediterrani a l’interior”. En paraules de la directora del Llevant, Carme Farrarons, “són cambres pensades per a gaudir-les des de cada racó que permeten al viatger viure una experiència intensa i a la vegada de plena desconnexió al cor de la Costa Brava. Cada vegada són més els turistes que busquen experiències de valor, amables, creatives i el Llevant treballa en aquesta direcció. Estem creant alternatives al clàssic allotjament de sol i mar”.

La nova etapa del Llevant es completa amb un innovador espai gastronòmic de la mà del xef basc Eneko Agote, al capdavant de la cuina de “La Blanca”. Sense perdre l'essència del Llevant ni restar protagonisme a la cuina tradicional empordanesa, “La Blanca” suma una nova proposta més elaborada amb el producte com a protagonista. Segons Agote, “les arrels de l’Empordà es fusionen amb la gastronomia contemporània europea i sudamericana, amb una carta que reflecteix la trajectòria vital i professional de la família”.

Més confort i benestar

Amb una inversió d’1 milió d’euros, la modernització de l’Hotel Llevant també ha permès renovar tota la planta baixa de l'establiment, que inclou la recepció, el bar i els dos restaurants. El nou hall és un espai més obert, lluminós i permeable que permet veure el mar des de qualsevol angle. També s'ha creat una sala de reunions amb llum natural i capacitat per una desena de persones dotada amb tecnologia i equipaments digitals. A més, s'han renovat el sistemes de climatització, tancaments i seguretat de l’edifici.
Es tracta de la primera fase de remodelació de l'històric hotel de Llafranc que es preveu finalitzar d'aquí a 3 anys amb la modernització de la totalitat de les habitacions.