Fiança de 460.000 euros al detingut pel doble crim de Susqueda per cobrir possibles responsabilitats

L'instructor dona un dia a Jordi Magentí per fer efectiu el pagament

El Jutjat d'Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners ha imposat una fiança de 460.000 euros al detingut pel doble crim de Susqueda (Selva). El jutge dona un dia de marge a Jordi Magentí perquè faci efectiu el pagament o, en cas contrari, li embargarà els bens. L'objectiu de la fiança és cobrir les possibles indemnitzacions a la família de les dues víctimes.

La interlocutòria destaca que Magentí no té bens al seu nom, i assenyala que l'únic ingrés que disposa és la pensió que rep i que l'acusat dona íntegrament a la seva parella. Per això, el jutge considera "imprescindible" prendre aquesta mesura cautelar, i recorda que en cas de sentència absolutòria la quantitat que li sigui embargada se li retornaria.

El jutge satisfà així la petició de la Fiscalia que havia sol·licitat una fiança per fer front a la responsabilitat civil, però rebaixa en 20.000 euros la quantitat exigida pel ministeri públic que s'enfilava als 480.000 euros.

La defensa demana la retirada

L'advocat defensor del detingut pel doble crim de Susqueda, Benet Salellas, ha demanat que es retiri la fiança. En el seu escrit d'al·legacions, Salellas argumenta que la mesura, sol·licitada per la Fiscalia, "només va en contra" de la dona de Jordi Magentí, ja que l'acusat ingressa la pensió que cobra al compte conjunt que gestiona la parella. El lletrat defensor recorda també que el ministeri públic no va demanar que s'imposés una fiança els dies posteriors de la detenció de Magentí, i en canvi, ho fa un cop realitzada la declaració de la dona. En aquest sentit, Salellas considera que el fiscal pren la decisió de demanar la fiança al veure que l'argumentació de la dona del detingut "no encaixa" ni amb "la tesi acusatòria" ni amb la "rumorologia policial" de l'expedient.
 
En el text que ha enviat al jutge, l'advocat carrega contra l'actitud del ministeri públic a qui acusa de fer "manifestacions valoratives", alhora que rebutja la tesi on s'argumenta que hi ha indicis de criminalitat suficients contra Magentí per aplicar la mesura cautelar.

Per altra banda, Salellas també qüestiona l'efectivitat de la mesura tot dient que embargar un màxim de 200 euros d'una pensió de 1.000 "no satisfarà hipotètica responsabilitat civil". L'escrit conclou que el moment processal en què se sol·licita la fiança és "inexplicable", i ho considera un "abús de dret".