L'estranya parella Sting i Shaggy omplen de ritme l'escenari de Cap Roig

El cantant britànic i l'artista jamaicà han presentat el seu disc conjunt '44/876'

Diferents estils de vestuari, diferents estils de música. Rock i pop del Regne Unit amb reggae del Carib. Però que avui s'han unit a Cap Roig. El britànic Sting i el jamaicà Shaggy han fet parada a Calella de Palafrugell (Baix Empordà) per presentar-hi el seu disc conjunt '44/876'. Una aventura musical que, en un principi, s'havia de quedar en una sola cançó. Però que va acabar en un estudi de gravació, d'on van sortir-ne molts altres temes.

Damunt l'escenari, Sting i Shaggy els han alternat juntament amb els seus grans èxits. Però a tots ells els hi han imprès aquesta influència del rock i el pop, per una banda, i del reggae i els ritmes caribenys, per l'altra. De fet, la bandera de Jamaica que penjava dels pantalons de Shaggy ja era un avís per als fans del britànic: les lletres de les cançons no han canviat, però els ritmes sí.

Si alguna cosa han demostrat Sting i Shaggy damunt l'escenari és que entre ells dos hi ha bona sintonia. I l'exemple no és tan sols el concert d'aquesta nit. Sinó la gira internacional que els portarà per Europa (Alemanya, Itàlia), els Estats Units i l'Amèrica llatina (Colòmbia, Bogotà).

El concert a Cap Roig, que ja fa dies va exhaurir entrades, ha arrencat amb 'Englishman in New York', una de les cançons icona dels The Police, la banda que Sting va capitanejar aquell 1977. Però aquí, la versió amb tints caribenys va a uns tempos més lents que els de l'original. I l'anglès, fins i tot, es converteix en un "Jamaican in New York".

Un tema que ha servit de preludi per als que vindrien després, fruit d'aquesta estranya –però exitosa- aventura que han engegat Sting i Shaggy. Amb un "Bona nit a tothom", el jamaicà ja s'ha posat el públic a la butxaca. I no ho ha deixat de fer durant tot el concert, animant les més de 2.000 persones a posar-se dempeus i a alçar braços.

Actuals i clàssics

A partir d'aquí, el concert ha alternat temes del '44/876' amb èxits d'Sting (tant amb The Police com de la seva carrera en solitari) i aquells altres que van catapultar Shaggy. La platea de Cap Roig, amb unes 2.000 persones, ha traspassat l'Atlàntic i s'ha impregnat de la fusió de ritmes jamaicans i pop amb temes d'aquest àlbum conjunt com 'Morning is coming', 'If you can't find love' o 'Don't make me wait'.

El concert, però, no ha deixat de banda els clàssics. I aquí, Sting ha demostrat que continua tenint aquell seu timbre de veu tan característic. Cançons actualitzades amb tints caribenys com 'Message in a bottle' o 'Walking on the moon' li han permès retornar al passat, mentre Shaggy animava el públic i també feia de corista.

Shaggy, al seu torn, ha introduït al concert alguns dels seus temes que més han sonat, com 'Angel'. I dins la fusió d'estils, també hi ha hagut lloc per a la fusió de cançons. El duet n'ha entrellaçat d'un i altre com 'O Carolina' amb 'Together', 'So lonely' amb 'Strenght' o un 'Roxanne' que s'ha donat la mà amb 'Boombastic'.

I per posar el colofó a aquesta fusió d'estils, el duet ha deixat èxits d'un i altre. El britànic i el jamaicà s'han acomiadat de Cap Roig amb 'Desert Rose', 'It wasn't me', 'Every breath you take' i 'Fragile'.

Ara, les properes cites del festival portaran a Cap Roig artistes espanyols. El dia 27 hi actuarà Antonio Orozco (que també arriba amb les entrades exhaurides). I l'endemà, Luz Casal.