Els Mossos apunten a l'excés de velocitat com a causa principal de l'accident mortal de Vidreres

Les víctimes tenien entre 21 i 29 anys

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • El sinistre poc després dels fets. SCT
    El sinistre poc després dels fets
    Fotos: SCT

Els Mossos d'Esquadra creuen que l'excés de velocitat és la principal causa del greu accident mortal d'aquesta matinada a Vidreres (Selva), que acabat amb quatre morts i dos ferits greus.

En concret, hauria estat el turisme, ocupat per cinc joves de 21 a 29 anys de la demarcació, que anava cap a Lloret de Mar (Selva) a una velocitat molt superior als 60 km/h permesos i ha ocupat el carril contrari, xocant frontalment contra la furgoneta, que anava cap a Vidreres. Les víctimes mortals són I.T.LL, de 29 anys i veïna de Sils, I.G.G., de 26 anys i veí de Salt; K.D.E.J., de 23 anys i veí de Vidreres i J.A.M., de 21 anys, també veí de Vidreres, tots ells de nacionalitat espanyola.

La policia ha arribat a aquesta conclusió després que el motor del cotxe hagi sortit disparat uns 20 metres més enllà del vehicle, cosa que significa una alta energia en l'impacte.

Dels dos ocupants de la furgoneta, alemanys, un ha quedat ferit greu i l'altre lleu. El conductor de la furgoneta ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia, mentre s'està a l'espera de les proves al conductor del vehicle. De moment Gasulla no descarta cap opció, però creu que ni la mínima humitat que hi havia a la carretera, ni altres factors com la son, l'alcohol o drogues, han estat els causants del xoc, sinó que ha estat principalment la velocitat excessiva.

Gasulla ha explicat que la carretera és sinuosa, amb diverses entrades i sortides d'urbanitzacions properes, però no ha patit últimament excessiva accidentalitat, tot i que la policia catalana hi presta una atenció especial, sobretot a l'estiu, per l'afluència de turistes a Lloret de Mar.

Aquest ha estat l'accident més greu d'aquest 2018, que ja ha arribat al centenar de morts. Això trenca una lleugera tendència que s'havia iniciat fa unes setmanes. Si el primer trimestre de l'any va suposar un importantíssim increment de la mortalitat respecte el mateix període del 2017, amb un 72% més de morts, el segon trimestre va reduir-se la diferència, fins al 42% més de morts. Fins ahir, el juliol havia estat millor que el del 2017 i això havia disminuït la diferència al voltant del 25%, però ara s'ha tornat a eixamplar.

Per això, Gasulla ha alertat que els elements de risc tradicionals, com l'alcohol, les drogues, les distraccions, sobretot per ús dels telèfons mòbils, i la falta d'ús de cinturó, es veuen notablement incrementats per la velocitat excessiva, que "fa qualsevol accident amb pitjors conseqüències".

Carretera "molt perillosa"

Diversos veïns de la zona han explicat que la C-63 és una carretera "molt perillosa". Els habitants de les urbanitzacions properes a aquesta via asseguren que durant els mesos d'estiu s'incrementa l'afluència de vehicles que circulen per la C-63, ja que connecta amb la població costera de Lloret de Mar. "La utilitzen conductors que venen de diversos països", comenten els veïns que denuncien que no es respecten les limitacions de velocitat. "Si circules a 60 quilòmetres per hora – el màxim permès en aquesta carretera – et piten", assegura un dels afectats.

Per tot plegat reclamen que s'incrementin les mesures de seguretat "amb bandes" o que s'instal·li un radar. En concret, expliquen que el revolt on ha tingut lloc l'accident és especialment perillós. "Quan fas aquest gir, si no vigiles, el que ve de cara se t'emporta per davant", han assenyalat.

  • L'intendent en cap de Mobilitat dels Mossos, Vicenç Gasulla, ennumera les víctimes