Manu Guix, una posta de sol i una col·laboradora inesperada

El cantautor català va encisar en la seva actuació als Cellers d'en Guilla

  • El cantautor davant un recinte completament ple. Gemma Martz
    El cantautor davant un recinte completament ple
    Fotos: Gemma Martz
  • Manu Guix ahir damunt l'escenari dels Cellers d'en Guilla a Rabós. Gemma Martz
    Manu Guix ahir damunt l'escenari dels Cellers d'en Guilla a Rabós
    Fotos: Gemma Martz

Ple absolut als Cellers d'en Guilla de Rabós (Alt Empordà) per veure ahir al vespre l'actuació de Manu Guix en el marc del cicle de concerts íntims del festival Sons del Món. La fórmula, que ja és habitual en aquesta cita anual d'esdeveniments musicals d'estiu a l'Alt Empordà, permet el que cap altre festival ofereix; una interacció directe, personal i propera amb l'artista.

El cantautor es va envoltar ahir dels millors elements: vi, una posta de sol, la brisa d'estiu i un piano, per encisar un públic entregat que es va passar la vetllada sol·licitant els seus temes preferits davant un Manu Guix disposat a complaure a tot i tothom.

El concert, dividit en dues parts, va consistir en una primera on el barceloní va desgranar algunes peces escollides meticulosament mentre que la segona fou directament una oportunitat d'or per els presents de demanar aquelles cançons que més estimen.

La complicitat entre l'artista i el públic era total amb un constant diàleg i peticions; "Se m'ha acabat el vi i això és un celler!", exclamava Guix entre rialles mentre un membre del staff li apropava un altra copa (la quarta de la nit). "En tres minuts", "Et compro", "Piano Man", són només per citar algunes de les peticions que va rebre. El moment més màgic de la vetllada va arribar quan li van demanar "Temps passat". Guix va intentar fins en tres ocasions interpretar-la sense èxit, entrebancant-se i oblidant la lletra. La solució va arribar des del pati de butaques; una espectadora es va enfilar a l'escenari i, micròfon en mà, van cantar a duet la lletra.

Així es posava punt i final a un concert de prop de dues hores de durada a l'espera de les actuacions d'avui de Maria del Mar Bonet i Paula Valls als cellers de Martín Faixó i Espelt respectivament.