María Pagés reflexiona sobre el pas del temps al Festival de Peralada amb ''Una oda al tiempo''

La bailaora va hipnotitzar un públic entregat a la dansa fusió de la sevillana

La bailaora sevillana María Pagés va presentar ahir, per primera vegada en terres catalanes en el marc del Festival Castell de Peralada, el seu nou espectacle "Una oda al tiempo" a través del qual reflexiona sobre l'efímer, l'eternitat i la implacable irreversibilitat del temps sobre el cos, el desig, l'art i la vida.

Acompanyada per quatre bailaores, quatre bailaoras i set músics en directe, Pagés ha liderat i dirigit l'espectacle de dansa fusió entre el flamenc clàssic i la dansa contemporània que defineix el seu particular estil. Amb una posada en escena espectacular i una acuradíssima il·luminació que juga amb una escenografia sòbria però exquisida, María Pagés ha demostrat una vegada més que és capaç de transmetre, des de l'escenari, tot el caràcter de la seva dansa i fer vibrar a un públic entregat que va fer les delícies amb la brillant interpretació de la companyia. 

"Una oda al tiempo" és una coreografia flamenca sobre la contemporaneïtat i sobre el necessari diàleg amb la memòria, que fa alhora una al·legoria sobre els temps que vivim i els diferents dilemes ètics als que ens aboca l'actualitat. Planteja des del flamenc fusió una reflexió ètica i artística sobre el present, el que està passant en el món actual i revisa la llum i les ombres que marquen el nostre temps. Pagés inclou en el seu espectacle textos dramatúrgics d'El Arbi El Harti, escriptor marroquí en llengua espanyola i professor de literatura a la Universitat de Rabat; i peces musicals de Txaikovski, Händel, Vivaldi o Rubén Levaniegos entre d'altres.

Una dansa hipnotitzant en un entorn privilegiat que va fer emocionar tot un públic entregat i agraït per la bellesa dels moviments de la dansa fusió. María Pagés va aportar el punt tradicional flamenc a un Festival de Peralada que seguirà avui posant l'accent francès amb el concert de Carla Bruni.