Operatiu a la Font de la Pólvora; 21 pisos amb la llum punxada i un jove detingut

S'han trobat amb l'oposició dels veïns i tinença de gossos perillosos

Nou operatiu contra el frau elèctric al barri de la Font de la Pólvora de Girona. El dispositiu d'aquest dijous s'emmarca dins els operatius periòdics que els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal, acompanyats per tècnics d'Endesa, porten a terme en aquest barri del Sector Est. L'objectiu és detectar aquells habitatges que punxen la llum, que al seu torn provoquen sobrecàrregues a la xarxa i fan que la resta de pisos es quedin sense electricitat.

En aquesta ocasió, el dispositiu s'ha centrat en els pisos situats als carrers Castanyer i Acàcia. Aquí, la policia i els tècnics d'Endesa han descobert 21 pisos que defraudaven electricitat. En alguns casos, les connexions que s'havien fet eren del tot rudimentàries, perquè s'havien utilitzat pinces d'estendre roba com a connectors. A més, també s'han trobat caixes de comptadors ennegrides i cremades per la tensió que havien de suportar.

Els tècnics d'Endesa han desconnectat els habitatges de la xarxa i s'ha obert l'acta corresponent per defraudació de fluid elèctric. En paral·lel, la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra –que han desplaçat efectius de l'ARRO al barri- també han aprofitat per controlar que no s'hi cometessin més il·lícits.

Gossos perillosos sense morrió

La policia ha aixecat dues actes per tinença de gossos perillosos, perquè els seus amos els portaven sense morrió ni documentació. També han aixecat dues actes més per falta de respecte als agents, perquè hi ha veïns que s'han encarat amb la policia.

Durant l'operatiu, els Mossos d'Esquadra també han fet una detenció. Es tracta d'un jove de 31 anys a qui li constava una ordre de cerca i captura emesa per un jutjat penal de Girona.