Un camioner begut que multiplicava per deu la taxa d'alcohol s'encasta contra un altre trailer

L'home, de 50 anys, fou detingut i deixat en llibertat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 8 de juliol un home de 50 anys, de nacionalitat ucraïnesa i amb domicili a Siauliai (Lituània), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible.

El passat 8 de juliol, a tres quarts de vuit del matí, es va produir un accident de trànsit entre dos camions al carrer Europa del polígon de Vilamalla (Alt Empordà).

En arribar al lloc, els mossos van comprovar que els dos conductors estaven il·lesos i només hi havia danys materials als vehicles. A més, també van observar que un dels conductors presentava símptomes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.

En sotmetre’s a la prova va donar un resultat positiu de 1,53 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, més de deu vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0,15 mg/l.

Per tot això, els mossos van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el camió.

El detingut va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual el va deixar en llibertat.