Cinc maneres simples de protegir la teva família a Internet

Com evitar fer un mal us de les xarxes socials

Protegir la família en conjunt mantindrà l'harmonia i comunicació que es necessita per evitar moments negatius influenciats pel mal ús d'internet i xarxes socials. En aquest article aprendrem algunes pautes per protegir-nos davant de l'ús d'Internet i també aprendrem alguns conceptes importants per entendre algunes maneres de protecció que a continuació esmentarem:

1. Ser curosos amb la nostra informació. Moltes vegades es protegeix a la família de manera física, evitant llocs o persones de mala influència o tenint els millors sistemes de seguretat a casa, però la manera més fàcil de conèixer a les persones i la seva rutines, avui dia, és a través de les actualitzacions que fan a les seves xarxes socials, és fàcil entendre les seves emocions, els seus gustos i sobretot els seus horaris gràcies a les publicacions que revelen els llocs que freqüenten. És per això la importància de manejar certa informació de manera confidencial o en grups d'extrema confiança.

Tenir molts contactes en el perfil no assegura la popularitat, i és contraproduent quan es tracta de seguretat. Moltes vegades s'accepten contactes que són amics d'altres contactes, però mai s'han vist cara a cara, quin és el sentit? Hem de millorar la qualitat i quantitat dels nostres contactes, recordem que la nostra informació i activitats en família estan exposades, és com mantenir la porta de la casa oberta les 24 hores del dia.

De la mateixa manera no s'ha de compartir dades de contacte, llevat que tinguem un negoci, però per a això hi ha un altre tipus de perfil, de manera que no és bo confondre, no exposem informació que serà perjudicial per a la nostra família.

2. Informació d'acord amb a la seva edat. Quantes vegades hem vist a nenes fent cares amb "boques d'ànec" o en posicions rares que no són pròpies de la seva edat. Aquestes accions són apreses dels adults, en els quals tampoc són molt afavoridores. Els menors han de portar-se com a tals i no imitar conductes negatives, no cal fer que se saltin les seves etapes de creixement. Molts programes, xarxes socials i aplicacions tenen una edat mínima per a ser utilitzats, però és sorprenent veure que hi ha nens menors de 10 anys que ja compten amb un perfil o que els mateixos pares se'ls creguin. Si no té l'edat suficient per fer o tenir alguna cosa simplement cal deixar aquesta activitat de costat.

Cada nen ha de fer i veure coses apropiades de la seva edat, veure caricatures sense violència, sortir a jugar al parc, córrer, divertir-se, etc. Si es passen les etapes molt ràpid sempre sentiran que els falta alguna cosa el que els portarà a conductes desordenades.

3. Saber quin tipus d'informació s'ha de compartir. Cal orientar els fills sobre quin tipus de publicació és idònia per a compartir. S'ha d'evitar en tot moment publicar informació que pugui ser utilitzada per tercers amb la finalitat de burlar-se o humiliar.

Totes les fotos, vídeos o informació que puguin denigrar una persona ha de ser filtrada abans de compartir-les. Per exemple un grup de nenes o adolescents en bikini a la platja pot ser un bonic record, però altres sense escrúpols el poden utilitzar a manera de promocionar la prostitució infantil. O si tenim una foto on altres no surten bé i veiem que pot ser motiu de burla o assetjament, és millor deixar-la de banda, no tot el que fem s'ha de registrar i menys compartir amb tercers.

4. Tenir l'oportunitat de conèixer el seu entorn. Molts pares no saben qui són els amics dels seus fills, i no és perquè no els interessi, sinó perquè les activitats del dia a dia ocupen tot el seu temps. Tot i així cal crear moments o situacions que permetin conèixer més sobre el comportament i accionar dels fills. Pot ser una invitació als seus amics amb els pares, anar als esdeveniments de l'escola, etc. això brindarà major coneixement de com es desenvolupen davant de situacions poc quotidianes.

Acompanyar-los en la seva rutina o fer passejades en família ajudarà a que entri en confiança i pugui mostrar-se tal com és.

5. Millorar la comunicació. Quan ens referim a la comunicació no ens referim a parlar tot el dia o fer-nos arribar la seva ubicació cada vegada que es mogui un carrer, sinó al fet de conèixer com pensa o quines emocions té davant una situació.

Asseure a conversar sobre el que passa en l'actualitat, en el seu entorn o recrear situacions que li podrien passar, és la millor manera d'entendre i valorar les accions dels fills, així sabrem en quina mesura se'ls deu i pot orientar. Cal no deixar aquesta responsabilitat a tercers com els són l'escola o la mainadera. La família és la que ha d'implantar els valors i reforçar-los, només així podem afermar la seva confiança i seguretat abans situacions de perill.

És lamentable haver-ho de dir, però majorment les persones que comentin actes en contra de la societat són persones que han vingut de famílies disfuncionals que no es comunicaven ni de bon tros els brindaven amor i seguretat, per això la importància d'aquest punt.

Aquestes són sola unes quantes de les moltes maneres que tenim per protegir-nos, però la més important sempre serà la de tenir informació, com més coneguem del que passa al nostre voltant i dels perills que ens amenacen, millor podrem reaccionar quan ens trobem davant a elles.

Les eines de monitorització i supervisió parental van arribar per quedar-se

En aquests temps moderns en què vivim, és més necessari que mai estar al dia amb les noves tecnologies, sobretot si desconeixem l'impacte que poden tenir en els nostres fills, per d'aquesta forma estar segurs que estan rendint fruits nostres bones intencions a l'hora d'orientar-los sobre el bo i el dolent d'internet.

Per això volem presentar-te l'aplicació de rastreig mòbil MSPY un portentós conjunt d'eines que posseeixen la capacitat d'estar al corrent de totes les accions que realitza un individu a través d'internet i els seus dispositius mòbils, permetent als pares una millor visió referent a la manera d'obrar i actuar dels seus fills. D'aquesta manera es fa més fàcil orientar-lo en aquests temes problemàtics dels que els fa pena parlar amb la gent gran. Aquesta aplicació, compta amb GPS, fa seguiment en temps real i a més, registra tots els missatges intercanviats a les xarxes socials i missatgers com WhatsApp sense la necessitat de hackejar compte de WhatsApp d'altri. L'anterior és només una mostra de les seves capacitats ja que compta amb moltes més funcions que pots veure en la seva totalitat fent-li una visita ràpida a lloc web de MSPY en espanyol. A què esperes? Comença a fer servir MSPY avui mateix.