Madrenas es compromet a municipalitzar el servei d'aigües quan al 2020 caduqui la concessió

El ple aprova el reglament de la ràdio municipal

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s'ha compromès a municipalitzar el servei d'aigües a partir del 2020, quan caduqui l'actual concessió. "Volem una gestió pública al 100%", ha anunciat l'alcaldessa durant el ple municipal d'aquest juliol.

En una clara referència al cas Agissa, Madrenas ha subratllat que la gestió de l'aigua "s'ha d'apartar de les dinàmiques que fan pensar en altres beneficis més enllà del servei públic" i ha apostat clarament per la gestió directa, tancant la porta a "qualsevol nova concessió privada o semiprivada". L'anunci, però, no ha estat exempt de polèmica.

La CUP li ha recordat a l'alcaldessa que van ser ells els qui se la van "jugar" interposant la denúncia que ha destapat possibles irregularitats en el si de Girona SA i el PPC, directament, li ha retret haver entrar ja "en campanya electoral". A més, la majoria de l'oposició ha reclamat a l'equip de govern que, més enllà dels anuncis, faci passos ferms cap a la municipalització de l'aigua (entre d'altres, calendaritzant què cal fer a partir d'ara). D'altra banda, el ple municipal ha aprovat aquest dilluns l'establiment de servei públic i el reglament de la ràdio municipal enmig de les crítiques i l'abstenció en bloc de tota l'oposició.