Blanes estrena un nou tram inèdit del camí de ronda al costat del Jardí Botànic Marimurtra

L'espai s'ha obert al públic aquest dijous i ha comptat amb una inversió de 166.500 euros

Blanes ha obert un nou tram "inèdit" del camí de ronda. Aquesta setmana s'han enllestit les obres, que han durat quatre mesos i que han comptat amb una inversió de 166.500 euros (cofinançades per l'Ajuntament i el Departament d'Empresa al 50%). El camí enllaça amb l'accés a Cala Bona pel sud i li dona una sortida exterior que fins ara no tenia pel mur perimetral de pedra que voreja el Jardí Botànic Marimurtra.

El camí mesura uns 100 metres de llarg i per accedir-hi s'ha construït una rampa paral·lela al carrer amb l'objectiu de salvar el desnivell que hi ha des del carrer Ermita. A l'extrem que dona el mar, s'hi ha fet un mirador obert.

El disseny de l'espai, que ha fet l'arquitecte Xavier Cayuela de K + Q Arquitectura, s'ha realitzat de manera respectuosa amb el medi ambient seguint un traçat "sinuós" amb la idea de reproduir la forma de les ones i simulant les seves pujades i baixades. La tanca que separa el camí del jardí està fet amb pals de fusta d'acàcia amb diferents alçades, també amb el mateix objectiu.

Els acabats de tot el recorregut, a més, han respectat la mateixa fisonomia que presenta el terra de Cala Bona, amb paviment a base de formigó i peces prefabricades de color de sorra.