Kimbal Musk, germà del propietari de Tesla Motors, es casa aquest cap de setmana a Empúries

Barack Obama i Will Smith, entre els convidats

Kimbal Musk, germà del multimilionari Elon Musk (propietari de les companyies Tesla Motors, i Paypal, entre d'altres), es casa aquest cap de setmana a Empúries (Alt Empordà). Entre els convidats, a banda dels familiars del magnat nord-americà, s'hi troben l'expresident dels Estats Units, Barack Obama o l'actor Will Smith, segons ha avançat l'emissora Catalunya Ràdio.

El casament ha generat controvèrsia a l'entorn del jaciment d'Empúries i el municipi de l'Escala. Durant tot avui ja s'han posat tanques per tal de prohibir l'accés al nucli de Sant Martí d'Empúries, de la mateixa manera que també es troben tancats tos els comerços i restaurants. Pel que fa al jaciment avui encara resta visitable, tot i que l'accés restarà prohibit demà a partir de les cinc de la tarda segons explica Diari de Girona.

Des del Departament de Cultura de la Generalitat han confirmat la celebració del casament sense avançar per part de qui i que, per "qüestions de seguretat" vinculades a "un complex muntatge de carpes" s'ha decidit avançar l'horari de tancament del recinte. El departament assegura és habitual que l'espai on es farà aquesta boda es llogui per altres esdeveniments, per exemple per anuncis publicitaris.

El casament comptarà amb 350 convidats, i el càtering anirà a càrrec del restaurant el Molí de l'Escala del xef Jordi Jacas. Els hotels propers a l'esdeveniment també han quedat completament bloquejats per les reserves fetes pels assistents a l'enllaç.

Kimbal Musk és propietari de restaurants com The Kitchen on Next Door, on s'hi serveixen plats elaborats amb aliments produïts de manera sostenible, molt en la línia que ofereix l'Hostal Empúries als seus clients.

Ampliació: Malestar entre els turistes que no poden visitar Sant Martí d'Empúries pel casament de Kimbal Musk

Ampliació 2: Es filtren les primeres fotografies de la novia de Kimbal Musk i la festa prèvia al casament