ERC lamenta el tancament de FEM Ràdio a Girona

La coalició opta per la municipalització i per un servei participatiu i de proximitat

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha lamentat el tancament de FEM Ràdio, l’emissora municipal pilotada per Eduard Cid i Julià Bernabé. Maria Mercè Roca ha declarat que “els professionals han desenvolupat una gran tasca d’informació de proximitat, i és una llàstima que no s’hagi pogut arribar a un acord amb l’Ajuntament per a què segueixin fent aquesta feina”. Malgrat reconèixer que l’equip de govern ha prioritzat la negociació amb FEM Girona, la cap de l’oposició ha criticat que “aquest tema no s’ha gestionat bé i des d’un bon inici han descartat la municipalització del servei, que hagués permès dotar el projecte d’una certa continuïtat”.

Roca ha declarat que “per l’equip de govern, el servei de ràdio no és prioritari i no està disposat a invertir temps ni diners a ambicionar una emissora potent i de referència”. La reiterada insistència a externalitzar a baix preu, i l’oferta de només 15.000 euros en total per seguir gestionant la ràdio durant sis mesos, mentre no es resol el concurs públic; són per la regidora “l’exemple més clar del fet que el govern de la ciutat no aposta per un model d’informació pública de qualitat, propera i participativa”.

Propostes de futur

Malgrat el rebuig d’ERC-MES al model del govern, Maria Mercè Roca ha explicat que “el nostre grup municipal seguirà fent una oposició constructiva i ja hem enviat propostes al govern de cara al futur concurs públic”. Les propostes de la coalició per al futur pla de programació de la nova ràdio, que haurà d’aprovar-se per Ple municipal, les han resumit “en la línia d’incloure una perspectiva d’àrea urbana, comptar expressament amb la Universitat de Girona, augmentar la dedicació horària de la producció pròpia de caràcter local i ser més ambiciós amb la participació ciutadana”.

En aquest sentit, la portaveu d’ERC-MES ha volgut desenvolupar algunes d’aquestes propostes, entre les quals destaca que “la UdG hauria de participar en dos sentits: fomentant la transferència de coneixement dels investigadors de la universitat, d’una banda; i possibilitar que els i les estudiants participin a la ràdio a través de pràctiques curriculars o extracurriculars, de l’altra”. La coalició també proposta ser més ambiciós amb la participació de les entitats ciutadanes a la ràdio, donant visibilitat als barris i apostant també per experiències de cogestió. “Nosaltres voldríem garantir almenys un programa diari destinat a la participació ciutadana i de les entitats locals”, ha explicat Roca.