El port de Palamós rep una doble escala de creuers amb gairebé un miler de turistes

La instal·lació rebrà, des del març fins a finals d'aquest mes, 22 vaixells i 17.000 passatgers

El port de Palamós (Baix Empordà) ha rebut aquest dimarts la segona doble escala de creuers d'aquesta temporada amb els vaixells de luxe Azamara Quest i Wind Surf, que han amarrat simultàniament al moll Fèlix Ribera i que porten a bord 955 passatgers. Des del mes de març i fins divendres vinent, l'activitat de creuers portarà a la instal·lació 22 escales i 17.000 turistes. Un moviment que busca dinamitzar l'economia local, generar llocs de treball i desestacionalitzar el sector turístic a la Costa Brava.
El creuer Azamara Quest ha fet aquest dimarts l'única escala que realitzarà enguany al port de Palamós. El vaixell hi ha arribat a les vuit del matí procedent del port francès de Canes i preveu salpar a les deu de la nit cap al port d'Alcúdia. El creuer porta a bord 675 passatgers, majoritàriament d'Estats Units i britànics. El vaixell de la naviliera nord-americana Azamara Cruises, té una eslora de 181 metres, una mànega de 25,46 metres i pesa 30.277 tones.
 
El Wind Surf ha fet la primera de les dues escales previstes per aquesta temporada i tornarà a Palamós al novembre. El creuer hi ha arribat a les nou del matí procedent del port francès de Sanary-sur-Mer i preveu salpar a les sis de la tarda amb destinació Barcelona.

El vaixell porta 280 passatgers majoritàriament de Nord-Amèrica. Pertany a la companyia nord-americana de luxe Windstar Cruises, que va tornar a Palamós la temporada passada després d'un temps sense fer-hi escala. El Wind surf és un veler de cinc pals que té una eslora de 187 metres, una mànega de 20 metres i un pes 14.745 tones.

Des del mes de març fins al 29 de juny, data en què el creuer Saga Pearl II tancarà les escales d'aquesta temporada, hauran fet escala al port de Palamós 22 creuers amb 17.000 passatgers. Entre els mesos més forts, destaca el maig, el millor de la temporada 2018 amb 11 escales, seguit pel mes de juny que, amb 8 escales, ocupa la segona posició d'aquest any.