Detingut per conduir drogat i tenir el permís suspès per pèrdua de punts

En una fou detingut per duplicar la taxa d'alcoholèmia màxima permesa

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 19 de juny un home de 22 anys de nacionalitat espanyola com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit. L'individu, segons la policia, va donar positiu al test de drogues i tenia el permís de conduir suspès per pèrdua de punts. Els fets van tenir lloc cap a les vuit del matí, a la carretera N-II, al punt quilomètric 712, dins el terme municipal de Girona. Al lloc s'acabava de produir un accident entre dos camions i els Mossos estaven regulant el trànsit.
Mentre els agents donaven pas alternatiu, un cotxe va arribar a la cua i no va frenar amb prou antelació, de tal manera que va encalçar l'últim vehicle aturat.
 
Després de comprovar que ningú havia resultat ferit, els agents van sospitar que el conductor causant del xoc podia haver pres alguna substància estupefaent. Per això
li van fer el test de detecció de drogues i va donar positiu per consum de THC, marihuana i amfetamines. A més, els Mossos van comprovar que no tenia el permís de conduir vigent per la pèrdua total dels punts.

Finalment els agents van detenir el conductor com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, un per conduir sense permís i l'altre per fer-ho sota la influència de les drogues. El detingut, que té antecedents, va passar el 20 de juny a disposició del jutjat, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Segon detingut

D'altra banda, el 21 de juny els Mossos van detenir un home de 39 anys de nacionalitat mexicana també com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit. Els fets van tenir lloc cap a les tres de la matinada al carrer del Trèvol de Sarrià de Ter (Gironès), quan un vehicle va sortir de la via i es va encastar contra una casa.

Quan van arribar els Mossos van comprovar que el conductor estava il·lès però que presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. En fer-li la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.49 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé el doble del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0.25 mil·ligrams.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el mateix dia a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.