Treball torna a sancionar Eurest per tenir 17 contractes d'obra i servei ''fraudulents''

CCOO assegura que hi ha una trentena de casos més en la mateixa situació

El Departament de Treball ha tornat a sancionar l'empresa Eurest després que anteriorment ja l'havia obligat a canviar 17 contractes per obra i servei a contractes fixes discontinus perquè el contracte utilitzat tenia un ús "fraudulent". El cas va esclatar arran d'una denúncia de Comissions Obreres (CCOO) contra l'empresa multinacional Eurest, que s'ocupa de la gestió en alguns dels menjadors escolars a la demarcació de Girona. Des del sindicat asseguren que encara hi ha 33 contractes més en la mateixa situació i acusen Eurest de fer contractes per dies als treballadors i estalviar-se pagar les vacances de Nadal, Setmana Santa o alguns ponts. A més, també denuncien que l'empresa no ha substituït la baixa d'una cuinera per a una escola i comporta que altres cuines hagin d'assumir el servei d'aquest centre amb la sobrecàrrega laboral que comporta.
Comissions Obreres afirma que va denunciar aquests casos després que la multinacional es negués a reunir-se amb el comitè d'empresa per abordar diverses vulneracions del conveni col·lectiu que, segons el sindicat, es produïen del servei de menjador. Segons CCOO, Eurest no paga el plus de cuina, ni les hores complementàries acordades amb la plantilla i el sindicat també es queixa de la reducció en la neteja. Segons denuncien, aquest conjunt de retallades van començar al 2012.
 
CCOO ja va iniciar una campanya reivindicativa contra aquesta multinacional a principis de juny sota el lema 'Eurest Exprimeix els treballadors' i utilitzant una taronja exprimida com a símbol de la protesta. Ara intentaran recuperar la campanya en contra de la multinacional a partir del curs que ve i demanen que la comunitat educativa i les associacions de pares i mares se solidaritzin amb els treballadors.