Els germans Roca agraeixen el premi de la revista Restaurant enmig de la polèmica per Felip VI

Madrenas els ha felicitat a través de Twitter

A les 8 del matí, habitualment els fogons ja funcionen al Celler de Can Roca. Tot i el premi del segon millor restaurant del món que van rebre aquest dimarts a la nit, els germans Roca no han volgut aturar el ritme normal del seu establiment. Per això, després d'aterrar a l'Aeroport del Prat de Barcelona des de Bilbao, s'han dirigit directament cap a Girona i poder dirigir el servei.

Al jardinet d'entrada del restaurant els esperaven tots i cadascun dels membres del seu equip. Molts somrients i feliços pel guardó, els germans s'han anat abraçant i encaixant les mans amb els treballadors un a un.

A diferència d'altres ocasions, en què tot el pati estava ple d'amics, clients i curiosos, es podria dir que la d'aquest dimecres ha estat una rebuda molt més íntima. Qui no s'ha volgut perdre l'arribada de la tríada de cuiners han estat els pares dels guardonats que, amb timidesa, han esperat que els seus fills felicitessin tot l'equip per anar-los a saludar. Després, junts - equip, pares i cuiners- s'han fet una fotografia davant les portes de la cuina. Els llargs aplaudiments han acabat amb una llançada dels barrets dels cuiners a l'aire.

D'altra banda, la màxima autoritat de la ciutat, l'alcaldessa Marta Madrenas, els ha felicitat via Twitter amb un missatge que relativitzava la seva posició aconseguida en el rànquing. "Mentre ells no es cansin de cuinar, jo no em cansaré de mostrar-los el meu reconeixement", ha afegit per donar l'enhorabona als Roca i a tot el seu equip.

"Hem pujat un graó en una llista molt exigent" ha destacat Joan Roca. I després ha dirigit un agraïment públic a tothom qui considera interessant la seva feina. La pressió que els exigeix el fet de situar-se entre els millors restaurants del món se l'agafen "amb normalitat". "Mirem de viure-ho amb la màxima normalitat, amb la mateixa normalitat que fa que ens sigui possible continuar al barri on vam créixer, a prop dels pares, on anem a dinar cada dia", ha explicat. "Això ens dona banys de normalitat", ha afegit, i se suma al secret del seu èxit, que ha definit amb "treball, esforç i perseverança".

De la seva banda, el seu germà, Josep Roca, ha explicat que tenien el convenciment que durant tot l'any havien treballat millor que l'any anterior. "Tenim capacitat de créixer", ha afirmat Josep Roca, tenint en compte el talent que van incorporant cada any i els clients que responen amb les ganes de visitar el restaurant.