El Celler de Can Roca, segon millor restaurant del món

El primer lloc és per l'italià Osteria Francescana de Mòdena

El Celler de Can Roca ha estat escollit com el segon millor restaurant del món segons la llista The World 50 Best que elabora cada any la revista 'Restaurant' i que està considerada com els Oscars de la gastronomia. El restaurant dels tres germans Roca puja així una posició respecte a la tercera que tenia l'any passat.

El millor restaurant del món, segons aquesta revista, és enguany Osteria Francesca, del xef Massimo Bottura, a Mòdena (Itàlia). La tercera posició l'ocupa enguany el restaurant Miranzur, de Menton (França), seguit pel que fins ara ocupava la primera posició l'Eleven Madison Park de Nova York.

El Tickets d'Albert Adrià ha baixat de la posició 25 a la 32, però val a dir que el cuiner barceloní apareix també al número 95 dels 100 millors restaurants del món amb una altra aventura que dirigeix, l'Enigma.

Entre els 50 millors restaurants del món n'apareixen quatre de bascos, el Mugaritz de Sant Sebastià, al lloc número 9; l'Asador Etxebarri, al 10; l'Arzak, de Juan Mari Arzak, que ocupa el lloc 31, i l'Azurmendi, a Larrabetzu, que apareix al lloc 43 i que també ha guanyat el premi al Restaurant Sostenible.

La revista 'Restaurant' ja va fer públic la setmana passada la llista de millors establiments entre les posicions 51 i 100 i l'Enigma d'Albert Adrià entrava al rànquing per primer cop. Una altra nova incorporació és el restaurant ElKano, d'Aitor Arregi, a Guetaria (Sant Sebastià), que s'ubica en el lloc número 77. Són les dues noves incorporacions de l'estat espanyol en aquesta franja del rànquing.

En la gala de premis del 2017, celebrada a Melbourne, la revista 'Restaurant' va incloure dos restaurants catalans a la llista dels 50 millors del món: el Celler de Can Roca, en tercera posició, i el Tickets d'Adrià, al número 25. Aquest any els manté, com ja s'ha dit als llocs 2 i 32 respectivament, i hi afegeix el Disfrutar, al lloc 18.

La cerimònia de la revista 'Restaurant' se celebrava tradicionalment a Londres però el 2016 va traslladar-se a Nova York i el 2017 va fer-se a la ciutat australiana de Melbourne. Enguany ha decidit tornar a Europa i s'ha celebrat a Bilbao.

Aquesta és la llista dels cinquanta millors restaurants del món:

  1. Osteria Francescana (Modena, Itàlia)
  2. El Celler de Can Roca (Girona)
  3. Mirazur (Menton, França)
  4. Eleven Madison Park (Nova York, EUA)
  5. Gaggan (Bankok, Tailàndia)
  6. Central (Lima, Perú)
  7. Maido (Lima, Perú)
  8. Arpège (París, França)
  9. Mugaritz (Sant Sebastià, País Basc)
  10. Asador Etxebarri (Axpe, País Basc)
  11. Quintonil (Mèxic DF)
  12. Blue Hill at Stone Barns (Pocantico Hills, EUA)
  13. Pujol (Mèxic DF)
  14. Steirereck (Viena, Àustria)
  15. White Rabbit (Moscou, Rússia)
  16. Piazza Duomo (Alba, Itàlia)
  17. Den (Tòquio, Japó)
  18. Disfrutar (Barcelona)
  19. Geranium (Copenhagen, Dinamarca)
  20. Attica (Melbourne, Australia)
  21. Alain Ducasse au Paza Athénée (París, França)
  22. Narisawa (Tòquio, Japó)
  23. Le Calandre (Rubano, Itàlia)
  24. Ultraviolet by Paul Pairet (Xangai, Xina)
  25. Cosme (Nova York, EUA)
  26. Le Bernardin (Nova York, EUA)
  27. Boragó (Santiago, Xile)
  28. Odette (Singapur)
  29. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (París, França)
  30. D.O.M. (Sao Paulo, Brasil)
  31. Arzak (Sant Sebastià)
  32. Tickets (Barcelona)
  33. The Clove Club (Londres, R.Unit)
  34. Aliena (Chicago, EUA)
  35. Maaemo (Oslo, Noruega)
  36. Reale (Castel di Sangro, Itàlia)
  37. Restaurant Tim Raue (Berlin, Alemanya)
  38. Lyle's (Londres, R.Unit)
  39. Astrid y Gastón (Lima, Perú)
  40. Septime (París, França)
  41. Nihonryori RyuGin (Tòquio, Japó)
  42. The Ledbury (Londres, R.Unit)
  43. Azurmendi (Larrabetzu, País Basc)
  44. Mikla (Istambul, Turquia)
  45. Dinner by Heston Blumenthal (Londres, R.Unit)
  46. Saison (San Francisco, EUA)
  47. Schloss Schauenestein (Fürstenau, Suïssa)
  48. Hisa Franko (Kobarid, Eslovènia)
  49. Nahm (Bangkok, Tailàndia)
  50. The Test Kitchen (Ciutat del Cap, Sudàfrica)