El Col·legi de Veterinaris de Girona debat sobre l’ús dels antibiòtics

Arturo Anadón impartirà avui una ponència sobre "L’ús d'antimicrobians"

El Col·legi de Veterinaris de Girona acollirà el proper dijous 21 de juny una ponència sobre “L’ús d'antimicrobians en animals” a càrrec del Dr.Arturo Anadón, president de la Real Academia de Ciencias Veterinarias. El contingut se centra en els aspectes concrets que afecten els veterinaris en la utilització d'antimicrobians.

Espanya és el país de la Unió Europea on més antibiòtics es consumeixen. La majoria té com a destinació les granges ramaderes, segons l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

L'ús excessiu d'antibiòtics per prevenir infeccions i per promoure l'absència de malalties en persones i animals fa preveure que en el futur hi haurà un greu problema de resistències bacterianes i que aquests fàrmacs ja no seran eficaços contra alguns bacteris.

Ramón Cedó, membre de la junta del Col·legi de Veterinaris de Girona explica que “un dels principals reptes als que s’enfrontarà el col·lectiu de veterinaris en els propers anys és precisament el de l’ús i regulació de la prescripció d’antibiòtics dins la seva pràctica habitual “. I és per aquest motiu, que el sector comença a posar fil a l’agulla programant una xerrada- col·loqui sobre l’ús que se’n fa actualment i les mesures a prendre per a reduir-ne la seva administració.

El Dr.Arturo Anadón, especialista en la matèria i responsable de la ponència sobre “L’ús  d'antimicrobians en animals” que es farà el proper dijous 21 de juny al Col·legi de Veterinaris de Girona, alerta que  es " fonamental realitzar un diagnòstic clínic, de laboratori..., per tal de triar el medicament i la dosi més pertinents".

La millora de la prevenció en veterinària a partir de la higiene, l´ús responsable d’antimicrobians en animals, la recepta electrònica i el reglament sobre les normes deontològiques, i deures professionals, formen part del temari que exposarà a Girona el doctor Anadón.

La trobada, oberta a tothom implicat en l’àmbit sanitari com metges, farmacèutics, ramaders, veterinaris i pacients, acabarà amb un debat obert que comptarà amb la participació de responsables del Servei d'Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera del DARP.

El ponent

Arturo Anadón, és un dels especialistes més il·lustres en matèria d'antimicrobians en medicina veterinària, és acadèmic d'honor i president de la Real Academia de Ciencias Veterinarias d'Espanya; Doctor en Veterinària (1974) per la Universitat Complutense de Madrid; Diplomat en l'Especialitat de Farmacologia Bàsica per la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense (1978) i de l'European College of Veterinary Pharmacology and Toxicology (1997).