La UdG uneix forces amb l'Institut de Diagnòstic per la Imatge

Afavorirà l'intercanvi de coneixement i informació d'interès mutu

La Universitat de Girona (UdG) i l’empresa pública Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) han donat a conèixer avui els detalls del conveni de col·laboració subscrit recentment entre les dues entitats en matèria de docència i de recerca pel qual l’IDI esdevé Centre Associat a la UdG.

L’acord, que té una durada de tres anys -renovables- servirà per afavorir l’intercanvi de coneixement i d’informació d’interès mutu, tant en l’àmbit científic i tècnic com el professional.

En virtut d’aquest conveni, la UdG facilita al personal de l’IDI l’accés als seus programes de màster i doctorat en l’àmbit de ciències de la salut per al personal de plantilla i en formació especialitzada de l’IDI, amb la finalitat d’obtenir els títols esmentats.

Per la seva banda, l’IDI facilita la realització de pràctiques a les seves instal·lacions de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta i de l’Hospital de Santa Caterina (IAS) als estudiants de la Facultat de Medicina de la UdG i afavorirà, sempre que sigui possible, la incorporació dels seus professionals a la docència i a la recerca universitària.

El conveni es vincula amb el concert establert el 2015 entre la UdG i l’Institut Català de la Salut per a desenvolupar el currículum docent del grau en Medicina.

L’acte de presentació del conveni ha tingut lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Medicina de la UdG. Hi han intervingut el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, el degà de la Facultat de Medicina, Joan San, i el president del Consell d’Administració de l’IDI, José J. Navas. També hi ha assistit, entre d’altres, el gerent de l’IDI, Miquel Gómez.

El rector de la UdG, Quim Salvi, ha remarcat la qualitat de la formació que reben els estudiants de Medicina, i ha valorat molt positivament les aportacions d’aquest conveni de col·laboració amb l’IDI en matèria de docència i de recerca no només per a l’àmbit mèdic sinó per a àmbits de coneixement complementaris com l’enginyeria, especialment la biomèdica, que és objecte d’un nou grau que s’ofereix a partir del curs 2018-2019 a l’Escola Politècnica Superior.

José J. Navas, president del Consell d’Administració de l’IDI, ha posat l’accent en la importància de la imatge mèdica com a disciplina transversal per a la diagnosi i la prevenció en totes les especialitats mèdiques, des de la cardiologia fins a la neurologia passant per l’oncologia. A més, ha reivindicat la inclusió d’aquesta matèria, amb més aprofundiment, als plans d’estudis dels futurs metges.

Finalment, el degà de la Facultat de Medicina, Joan San, ha exposat que l’acord suposa la formalització d’una col·laboració llarga i fluida entre les dues institucions gràcies a la tasca del doctor Salvador Pedraza, director de l’IDI a Girona, i ha posat com a exemple dos articles que s’acaben de publicar en revistes científiques d’alt impacte. D’una banda, el mes de maig, a The New England Journal of Medicine, l’estudi “MRI-Guided Thrombolysis for Stroke with Unknown Time of Onset, i de l’altra, el novembre de 2017, el treball “High-permeability region size on perfusion CT predicts hemorrhagic transformation after intravenous thrombolysis in stroke” a Plos ONE.