ERC a Girona denuncia que cada vot dels pressupostos participats costa 7,14 euros

Reclama rebaixar el cost de l'aplicatiu

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al Ple de dilluns amb l’objectiu d’abaratir el cost de l’aplicatiu dels pressupostos participats. Segons ha explicat Maria Mercè Roca, “estem parlant de 24.200 euros que, curiosament, és una xifra semblant a la dotació pressupostària de la qual disposa tot un barri per a realitzar els projectes escollits”. A tall d’exemple, la coalició cita els casos de Mas Catofa (30.141’29 euros), Mas Ramada (30.141’29 euros) o Germans Sàbat (32.967’03 euros).

La portaveu d’ERC-MES també ha posat aquesta xifra en relació al nombre de participants: “si aquest any votés el mateix nombre de persones que l’any passat podríem dir que el cost de cada vot és de 7’14 euros, resultat de dividir el cost de l’aplicatiu (24.200 euros) entre el nombre efectiu de participants (3.391)”. Per aquests motius, ha exposat la regidora, “l’Ajuntament hauria de cercar maneres per tal d’abaratir el cost de l’aplicatiu informàtic dels pressupostos participats”.

Programari lliure o mancomunar

A més d’instar a l’Ajuntament a abaratir el cost de l’aplicatiu, la coalició posa sobre la taula dues propostes per tal que el govern de la ciutat les estudiï. D’una banda, ERC-MES expressa “la possibilitat de posar en marxa un programari de codi lliure” i la necessitat que “es valori la viabilitat d’incorporar gradualment programes de codi lliure en el sistema informàtic del Consistori”.

D’altra banda, la coalició també proposa “explorar la possibilitat de mancomunar el servei de votació electrònica dels processos participatius que es realitzin a la ciutat amb altres municipis”. Sense anar més lluny, Maria Mercè Roca ha explicat que “la vila de Salt ha fet la consulta electrònica sobre la Plaça 1 d’octubre a través de la plataforma ‘Decidim’, una experiència en línia que ja funciona a la ciutat de Barcelona”. En aquest sentit, tal i com ha explicat la cap de l’oposició, “s’ha creat una xarxa de pobles i ciutats catalanes que fan ús d’aquesta plataforma, i a més, permet compartir coneixement entre els municipis adherits”.