La plaça de la Coma Cros de Salt passarà a dir-se 1 d'Octubre

Així ho han decidit el 90% dels participants en la consulta

El 90% dels ciutadans que van participar a la consulta popular per anomenar "1 d'octubre" a un espai públic de Salt van votar a favor a què es donés aquest nom a una plaça de la vila, mentre només un 10% expressava la seva opinió contrària a posar aquest nom a un espai de la ciutat. Dels favorables, el 84% es va decantar per fer-ho a la plaça de la Coma Cros, mentre que només un 11% ho feia per la plaça del mercat i un 5% per la rotonda de l'autopista. Aquest ha estat el primer procés participatiu que s'ha realitzat a Salt amb la nova plataforma Decidim, que servirà per desenvolupar nous processos participatius i consultes populars en un futur.

El regidor de l'àrea de Participació Ciutadana, Ferran Burch, destaca que aquesta ha estat una primera experiència "positiva" i que obre el camí cap a noves consultes populars: “La valoració és positiva en tant que hem iniciat un nou camí per prendre decisions escoltant què pensen els veïns i veïnes de la ciutat. A Salt ja hem començat una dinàmica de participació que farem servir en altres temes”.

Aquesta ha estat la primera vegada que s'ha fet servir la plataforma Decidim amb una participació de gairebé 200 vots online. Durant les pròximes setmanes es durà a terme el tràmit per a què aquest espai ubicat davant de la Coma Cros passi a anomenar-se plaça de l'1 d'octubre.

La consulta va sorgir d'una proposta de l'ANC de Salt per denominar "1 d'octubre" a un espai públic de la ciutat. L'Ajuntament va recollir el suggeriment i va decidir obrir a la ciutadania la possibilitat de triar si es volia anomenar un espai públic de la ciutat amb aquesta data i, en el cas d'una resposta afirmativa, quin es considerava que era el lloc més adequat.