Mou-te en bici vol recórrer l'arxivament de l'atropellament mortal al ciclista de Roses

Consideren que el fet d'anar drogat "no és irrellevant"

L'entitat Mou-te en bici, després de conèixer que el Jutjat d'Instrucció Número 2 de Figueres ha arxivat la causa penal contra el conductor drogat que va atropellar mortalment un ciclista a Roses (Alt Empordà) l'octubre del 2016, està estudiant recórrer-la. La plataforma s'ha posat en contacte tant amb el seu advocat com amb el col·lectiu estatal Ciclojuristes (un grup de lletrats que els assessora de manera altruista).

Des d'aquesta associació, creuen que hi ha camí per recórrer, perquè encara que el jutjat hagi descartat l'homicidi per imprudència greu, l'atropellament mortal de Roses entraria dins el supòsit d'un homicidi per imprudència menys greu. "Havent-hi consum de cocaïna pel mig, com a mínim el jutge hauria de raonar si la traça de les drogues que el conductor duia a l'organisme no va influir en el resultat de mort", expliquen des de Ciclojuristes.

El col·lectiu d'advocats subratlla que el consum de drogues, en cap cas, pot ser una dada "irrellevant", perquè sinó "tot això portaria a concloure un fet inadmissible; és a dir, que conduir sota els seus efectes és un risc assumible que no comporta cap retret penal". En conseqüència, Ciclojuristes entén que, en el cas de l'atropellament mortal de Roses, la distracció del conductor drogat és sinònim d'homicidi per imprudència menys greu. "I de manera lamentable, el jutge es desentén d'aquest argument", conclou el col·lectiu.