Enxampats dos conductors que volien creuar la frontera amb 66.800 euros sense declarar

Un va dir que els diners eren per comprar un cotxe i es va desdir

La Guàrdia Civil ha enxampat a La Jonquera (Alt Empordà) dos conductors que volien travessar la frontera en direcció a França amb 66.825 euros sense haver declarat abans els diners. El primer cas es va detectar el 27 de maig a dos quarts de dues de la matinada en un control a La Jonquera. Agents del cos van aturar un vehicle amb matrícula italiana i un sol ocupant.

Durant la inspecció, van descobrir que a la guantera hi havia un doble fons amb paquets amb bitllets d'euro de diferents quantitats. En total, hi havia 56.245 euros. Pel que fa al segon comís, aquest va tenir lloc el 5 de juny a les dues de la matinada. Els agents van aturar un vehicle amb matrícula francesa que anava en direcció a França. Hi viatjaven dos ocupants. Durant la inspecció, la policia va descobrir una bossa amb diferents bitllets d'euro a sota dels seients de darrere. En total hi havia 10.580 euros. El conductor va explicar que els diners eren seus i que tenia previst comprar un cotxe a Barcelona però que finalment no ho va fer.

En ambdós casos, la Guàrdia Civil va aixecar acta del comís dels diners. Els agents van lliurar 1.000 euros a cadascun dels conductors perquè poguessin continuar el viatge. Les actes es van enviar al servei executiu de la comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.