Felip evitar assenyalar cap possible relleu a l'alcaldia de Figueres

El PSC defensa un govern de concentració

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assegura que des del PDeCAT "es prendran el temps necessari" per decidir el relleu a l'alcaldia després que aquest cap de setmana s'anunciés que l'alcaldessa serà la nova secretària general d'Empresa i Coneixement.

Ha recordat que els dos càrrecs són compatibles i ha admès que no s'han fixat cap termini concret. Ara bé, sí que ha subratllat que una ciutat com Figueres "necessita un alcalde a plena dedicació" i per tant aposta per nomenar un successor per acabar de completar el que queda de mandat. Felip no ha esmentat el nom de cap possible candidat.

El primer tinent d'alcalde, Francesc Cruanyes, ja s'ha ofert públicament per substituir-la però Felip no ha entrat a valorar-ho i ha dit que és un tema que han de començar a treballar amb el partit a partir d'avui.

El PSC vol un govern de concentració i progressista

El PSC ja va anunciar dissabte que calia treballar per un govern de concentració a la ciutat després de conèixer la marxa de Felip. Aquest dilluns el seu portaveu, Pere Casellas, ha explicat que "no volen ser còmplices" de la continuïtat del PDeCAT al capdavant de l'Ajuntament de Figueres, a qui acusen d'haver portat la ciutat al "caos". I lamenten que l'alcaldessa marxarà deixant com a llegat una "ciutat molt pitjor de com se la va trobar".

És per això que emplacen a la resta de forces a l'oposició a començar a "treballar i arremangar-se" perquè hi ha possibilitats d'acord. "Setze regidors han de ser capaços de bastir una alternativa", ha assenyalat, tot assegurant que el PSC aposta per un "govern plural i progressista".

Des del PDeCAT, però, no creuen que aquest govern de concentració pugui arribar a bon port. "Només ho demana el PSC i seria nefast per a la ciutat amb un govern amb partits tant dispars i a les antípodes a nivell d'ideologia", ha afirmat Felip. L'alcaldessa ha acusat el PSC de voler "postular-se com a líders d'un possible pacte de les esquerres catalanes" quan, al seu entendre, el que porten fent tots aquests anys a la ciutat és de PSOE amb el "155 més pur i dur".

En aquest sentit, Felip s'ha mostrat convençuda que el PDeCAT podrà finalitzar el que queda de mandat governant en minoria amb els cinc regidors, entre altres coses perquè ja hi ha els pressupostos aprovats. "El PDeCAT ha demostrat un lideratge indiscutible que ara ha de seguir, sense perjudici que escoltarem a tots els grups del plenari perquè s'ha de seguir governant amb ells", ha conclòs.

El reglament estableix que el successor de Marta Felip s'haurà de votar i aconseguir una majoria absoluta. En cas de no aconseguir-ho, passa a ser el candidat de la llista més votada. A banda dels 5 regidors del PDeCAT, ERC, PSC i CUP en tenen 3 respectivament; seguit de Ciutadans i PP amb 2 cadascun, Compromís d'Esquerres per Figueres amb 1 i els dos regidors no adscrits Manuel Toro i Núria Galimany.