Cruanyes s'ofereix per a substituir Felip a l'alcaldia de Figueres

El regidor es va postular a les xarxes socials

El primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), Francesc Cruanyes, es va postular ahir com a substitut de Marta Figueres al capdavant de l'alcaldia després que el dia anterior aquesta fos nomenada futura secretaria general d'Empresa i Coneixement en el nou govern del president Torra.

Cruanyes és l'únic independent dels cinc actuals regidors que conformen el govern i ha obert un nou debat dins el PDeCAT on uns prefereixen la figura de Jordi Masquef. En la seva piulada, el tinent d'alcalde assegurava que "El 2015 vaig acceptar el repte d'anar de n.2 de @MartaFelip i vam guanyar clarament les eleccions. Avui, per #Figueres, no contemplo cap altre escenari que assumir l'alcaldia i contribuir a la governabilitat de la ciutat" (dixit).

Nou govern d'esquerres

Per la seva banda el socialista Pere Casellas oferirà aquest matí una roda de premsa per explicar la seva postura davant la renúncia de Marta Felip a l'alcaldia. En aquest sentit, el regidor a l'oposició ja ha iniciat una presa de contactes amb la resta de partits per tal de conformar un nou govern d'esquerres al capdavant del consistori. Amb tot, no ha volgut assegurar que l'objectiu sigui presentar una moció properament i al llarg d'avui es donaran més detalls de quin és el seu objectiu.