Girona tractarà 117 arbres a l'Eixample Sud per erradicar plagues de psil·la i caparreta

S'hi aplicarà un tractament fitosanitari d'endoteràpia

L’Ajuntament de Girona ha començat avui l’actuació en 117 arbres de l’Eixample Sud per controlar les plagues de psil·la i caparreta, dos espècies d’insectes que habiten en alguns erables, falsos plàtans i freixes del barri. Concretament, es tractaran els exemplars dels carrers de Salvador Dabau i Caussà, de Valladolid, de Castelló de la Plana, del Marquès de Caldes de Montbui i de Sant Salvador d’Horta.

L’actuació es farà a través d’un tractament fitosanitari d’endoteràpia, un sistema indicat per a plantes llenyoses i palmeres que consisteix en la injecció del producte directament en el sistema vascular de la planta, a través d’unes perforacions al coll de la rabassa dels arbres.

Al tractar-se d’un mètode totalment focalitzat, s’evita l’atomització o polvorització dels productes fitosanitaris a la part aèria dels arbres, impedint la deriva del producte a l’entorn, sòl o aigües. D’aquesta manera, esdevé un tractament totalment innocu per a la salut de les persones i la fauna i es pot emprar a qualsevol hora del dia.

La psil·la i la caparreta segreguen la melassa, una substància enganxosa que cau sobre les voreres i els vehicles aparcats. Amb el tractament es pretén disminuir o eliminar aquesta molèstia així com evitar un possible debilitament dels arbres.