Els carrers de Platja d'Aro s'ompliran de concerts en el tret de sortida a l'Esterofònics

Divendres es donarà el tret de sortida amb IN-EDIT

La quarta edició d’ESTEREOFÒNICS, la marca que aplega, des de l’any 2015, tots els festivals, actuacions i espectacles musicals d’estiu a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, s’estrena el primer cap de setmana de juny amb una triple proposta.

El proper dissabte 2 de juny (17-20 h), per donar la benvinguda als festivals, hi ha programada una jornada inaugural amb set concerts de petit format d’estils diversos tot representant la varietat d’Estereofònics, gratuïts i a l’aire lliure en tres escenaris als carrers més cèntrics de Platja d’Aro. Les actuacions seran al carrer Josep Bas: Medusa Box (indie-rock) i The 54321S (rock’n’roll i garatge); Plaça de l’Ajuntament: Empordanet (havaneres) i The Strombers (versions rock); i a l’Avinguda de la Pau: Pablo Martín Quartet (jazz), Damià Olivella (soul, blues, jazz i folk) i 4Hiverns (folk-pop).

Prèviament, divendres 1 de juny comença la programació amb una novetats d’enguany: per primer cop Platja d’Aro acull l’extensió al territori del festival barceloní de documentals musicals IN-EDIT, el més important del país, que amb la denominació IN-EDIT on tour, amb dues projeccions gratuïtes a l’aire lliure als Jardins de la Masia Bas i amb una sessió musical amb discjòquei i servei de bar, com a cloenda. Divendres 1 de juny: Chasing Trane: The John Coltrane Documentary (22 h) -biografia sobre el saxofonista nord-americà- i DJ Carlo Simula (23.45 h); i dissabte 2 de juny: Cassette (22 h) -història de l’històric suport musical- i DJ Chicleto (23.45 h). L’endemà, diumenge 3 de juny (18 h) amb un recital d’Enric Montefusco s’estrena la segona novetat, el Festival Propers a Castell d’Aro, un cicle de concerts de petit format a mitja tarda a la Plaça Lluís Companys, al nucli antic de la vila, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, amb artistes consolidats del nou panorama musical del país (hi haurà servei de bar amb food trucks). Completen el programa Senior -en solitari- (10 de juny), Estúpida Erikah (17 de juny) i Xarim Aresté (24 de juny).

Cronològicament configuren Estereofònics 2018 les propostes 1r IN-EDIT on tour (1 i 2 de juny), Concerts Inaugurals (2 de juny), 1r Festival Propers (3, 10, 17 i 24 de juny), 5è Festival Xalaro (15, 16 i 17 de juny), 21è Festival Nits de Jazz (del 29 juny al 31 d’agost), cicle de sardanes i havaneres (de l’1 de juliol al 25 d’agost), 6è Desemboca Rock’n’Roll Festival (20, 21 i 22 de juliol), 22è Festival de S’Agaró (del 21 de juliol al 22 de setembre), 15è Festival de Guitarra Girona Costa Brava (4, 14 i 16 d’agost), Festa Major de Platja d’Aro (del 15 al 19 d’agost), Festa Major de Castell d’Aro (del 7 a l’11 de setembre) i 6è FestiSurf Costa Brava (22 de setembre). Entre d’altres hi actuaran Gossos, The Hanfris Quartet, Myriam Swanson, The Gramophone Allstars Big Band, Els Cremats, Les Anxovetes, Cowbel, Powersolo, Germà Negre, The Strombers, The Masonics o John Blair & Els A-Phonics.