Madrenas accepta la renúncia de Muradàs a l'Ajuntament de Girona

El seu lloc l'ocuparà Josep Pujols

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha acceptat la renúncia de la quarta tinenta d'alcalde, Isabel Muradàs, després que posés el càrrec i l'acta de regidora a la seva disposició arran de la citació de l'Audiència Nacional pel cas 3%.

L'alcaldessa ha dit que ho fa per mostrar "l'alta dosi d'exigència, responsabilitat ètica i moral" que han de tenir els càrrecs públics, però també ha volgut deixar clar que confia en la seva "completa innocència sense fissures".

Marta Madrenas li ha agraït a Muradàs tota la feina que ha fet al capdavant de l'àrea d'Educació i Esports. N'ha dit d'ella que ha estat "una peça imprescindible del projecte de govern al llarg d'aquests darrers set anys".

Ara, qui assumirà la regidoria serà Josep Pujols, que anava de número 21 a la llista de CiU i que es preveu que prengui possessió en el proper ple del juny. Pel què fa a la tinença d'alcaldia, l'alcaldessa ha dit que l'equip de govern de Girona les remodelarà i ha demanat als grups de l'oposició que no li posin "pals a les rodes" per fer efectius els canvis.

El nom d'Isabel Muradàs és un dels 23 que apareix a la interlocutòria de l'Audiència Nacional (AN) pel cas 3% de suposat finançament il·legal de CDC a través d'adjudicacions d'obres i serveis públics. El magistrat José de la Mata la cita a declarar com a investigada el proper 15 de juny perquè creu que podria haver comès un delicte de tràfic d'influències.

Segons l'AN, Muradàs hauria aportat "informació privilegiada" al conseller delegat de la constructora Oproler, l'exalcalde d'Anglès Josep Manel Bassols, quan ella era subdirectora d'Estudis i Coordinació del Departament de Governació. En concret, a través de correus electrònics, li hauria tramès informació sobre la situació econòmica de diversos ajuntaments governats per CDC.

La mateixa Muradàs, quan es va destapar el cas, ja va reconèixer haver enviat documents a Bassols. Però va assegurar que tota la informació que li va trametre era pública, i que es trobava penjada a una web de la Generalitat.

Divendres passat, després de conèixer-se la interlocutòria de l'AN, Isabel Muradàs va posar els seus càrrecs a disposició de l'alcaldessa de Girona. De l'Ajuntament, Muradàs n'és la quarta tinenta d'alcaldia i també regidora de les àrees d'Educació i Esports.

Aquest matí, després d'uns dies de reflexió, Marta Madrenas ha fet públic que ha acceptat la renúncia. Ho ha fet, assegura Madrenas, perquè sempre ha cregut "que els responsables públics han de tenir una alta dosi d'exigència i responsabilitat tant ètica com moral", i per mostrar a la societat que l'equip de govern de Girona ho compleix.

Lamentant-ho "profundament"

Ara bé, l'alcaldessa també ha deixat clar que pren la decisió a contracor i lamentant-ho "profundament", perquè no té "cap dubte" de la "completa innocència" i la "total honestedat" d'Isabel Muradàs. "A més, la feina que ha fet fins ara al capdavant de les àrees d'Educació i Esports ha estat ingent; ha treballat molt bé i ha estat una peça imprescindible d'aquest projecte de govern durant els darrers set anys", ha subratllat Madrenas.

"Tot l'equip de govern confia en ella, i és molt lamentable que ens trobem en una situació així", ha continuat Madrenas. L'alcaldessa, fins i tot, ha puntualitzat que no li sorprendria que Isabel Muradàs ni tan sols hagués d'enfrontar-se a un judici perquè l'AN acabi dictant el sobreseïment de les diligències que s'han obert contra ella. "Però de moment, aquesta exigència que sempre he defensat cap als responsables públics m'obliga a acceptar la renúncia", ha puntualitzat.

Josep Pujols, nou regidor

La renúncia d'Isabel Muradàs, que també deixarà l'acta, comportarà canvis a l'equip de govern. Qui entrarà com a nou regidor serà Josep Pujols, que al 2015 anava de número 21 a la candidatura de CiU a les municipals per Girona. Ell és el següent de la llista, perquè tots els que hi havia abans van renunciar a entrar a l'Ajuntament per permetre que Albert Ballesta –qui anava de número 19- fos alcalde de Girona quan Carles Puigdemont va marxar-ne per ser president de la Generalitat.

Llicenciat en Educació Física, des del 2011 Josep Pujols és representant territorial de l'Esport a Girona de la Secretaria General de l'Esport. Es preveu que prengui possessió de l'acta de regidor en el proper mes de juny. Pujols assumirà l'àrea d'Educació i Esports (la que fins ara portava Muradàs).

Madrenas, però, ha dit que pel què fa a la tinença d'alcaldia, l'equip de govern –a qui ja ha comunicat els canvis- remodelarà ara el cartipàs, sense anar més enllà. "Confio en la lleialtat institucional de la resta de grups, i ja que hem mostrat aquesta dosi d'exigència ètica, que no ens posin pals a les rodes per fer efectius aquests canvis", ha conclòs l'alcaldessa de Girona.