Comencen els rodatges del projecte #itutambé a urbanitzacions de la Selva

Hi participen alumnes dels centres de la comarca

Han començat els rodatges dels curtmetratges del projecte #itutambé . Els joves que participen en els tallers estan elaborant els guions i escollint el tema de cada curtmetratge. També es comencen a preparar les futures localitzacions on es desenvoluparan les diferents escenes. Aquests curtmetratges es presentaran a principis de l’any que ve a la II Mostra de Curtmetratges de la Selva.

El projecte #itutambé es desenvolupa a set urbanitzacions de la comarca de la Selva: Sils, Riudarenes, Vidreres, Santa Coloma de Farners, Massanes, Maçanet de la Selva i Riells i Viabrea. Aquest curs hem de destacar que hi ha hagut un augment de participants en els tallers molt significatiu. En aquest sentit, n’és un clar exemple a Riu Clar, de Massanes, s’ha triplicat el nombre de participants consolidant d’aquesta manera el projecte a les diferents urbanitzacions.

Després de l’èxit assolit en l’edició anterior amb els tallers audiovisuals a diverses urbanitzacions de la comarca i la primera mostra de curtmetratges elaborats pels alumnes que van participar en aquests tallers, s’inicia una nova etapa del projecte #itutambé amb sis nous tallers audiovisuals.

Aquests tallers audiovisuals es divideixen en dos blocs: en el primer, les conductores del taller introduiran els joves en el llenguatge audiovisual i els mostraran com fer servir la càmera. En un segon bloc explicaran el procés de creació audiovisual i les fases de producció i postproducció, que inclourà l'elaboració del guió d’un curtmetratge. Aquests sis tallers finalitzaran el mes de juny.

El projecte #itutambé es desenvolupa a diverses urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais sovint allunyats del nucli urbà i de crear xarxa social. El projecte inclou un treball comunitari previ que es tradueix en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi: tècnics de joventut, associació de veïns, joves, serveis socials, regidors, entitats, etc. El fruit d'aquest treball comunitari són les activitats i tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi.

En el desenvolupament del projecte d’aquest any hi han col•laborat els mateixos ajuntaments, les associacions de veïns i altres entitats de les urbanitzacions. En l’edició d’aquest any el projecte #itutambé es fa a Maçanet de la Selva, Riudarenes, Massanes, Santa Coloma de Farners, Sils i Vidreres del mes d'abril al mes de juny. Pel que fa als municipis de Caldes de Malavella i Riells i Viabrea els tallers començaran al mes de setembre.

Aquesta iniciativa la financen la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i la coordina el Departament del Pla d’Inclusió i Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l’any 2013, el Consell Comarcal de la Selva ha gestionat aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.