Ayats (ERC): ''Els incompliments de l’Estat amb el desdoblament de l'N-II són un menyspreu reiterat''

Els PGE no inclouen el tram nord de la carretera

Esquerra Republicana ha denunciat des del Senat el menyspreu reiterat de l’Estat envers el desdoblament de la N-II en el seu tram nord, entre Orriols i La Jonquera. El senador gironí d’Esquerra, Quim Ayats, ha retret al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que “durant els darrers 20 anys hem vist més inauguracions i propostes incomplertes que quilòmetres inaugurats”.

Durant la sessió de control a la cambra alta, Ayats ha insistit en el fet del perquè “tornen a ajornar trams i en retarden uns altres tot i que s’hi han compromès, any rere any, com el situat entre Pont de Molins i La Jonquera. Un altre exemple seria que des del 2004 han pressupostat el tram Maçanet-Sils, de 4,7 quilòmetres. Catorze anys després segueix en obres”.

“Els anys passen i se’ls acaben les excuses. És flagrant la discriminació que pateixen els usuaris de la N-II respecte a d’altres vies de la xarxa viària estatal” ha manifestat Ayats que ha donat més exemples quan ha explicat que “la densitat de circulació del tram entre Maçanet a Tordera és de 21.000 vehicles diaris mentre que el de l’A-54 entre Santiago de Compostela i Lugo és de 7.500. Tres vegades menys. Saben quin estan desdoblant a hores d’ara? Vergonyós”.

Per la seva banda, tot i les denúncies d’Esquerra, el ministre de Foment ha fet una valoració positiva de com avancen les obres de desdoblament del tram nord de la N-II i s’ha compromès a tenir redactats tots els projectes que encara falten per completar l’obra.

Cap esmena acceptada

A nivell gironí Esquerra Republicana ha presentat un centenar d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat per aquest any 2018 tot i que, tal i com explica Ayats, no són optimistes que siguin acceptades. “No existeix diàleg. No accepten cap de les nostres propostes però continuarem insistint i portant fins a Madrid les peticions que ens fan arribar els gironins i gironines”.