Els advocats gironins acusen l'estat espanyol de ''vulnerar la legalitat'' impedint la formació del Govern

Qualifiquen l'actuació "d'autoritària" i afirmen que és "impròpia d'una democràcia normalitzada"

L'associació d'advocats voluntaris de Girona constituïts arran de l'1-O acusen l'estat espanyol de "vulnerar la legalitat" impedint la formació del Govern. En un comunicat, asseguren que "els grups polítics que van impulsar l'aplicació de mesures coercitives i il·legals per derrocar un Govern legítimament constituït" continuen amb la "imposició il·legítima".

Aquesta vegada, afirmen, "s'utilitza un formulisme legal, d'obligat compliment, la publicació al DOGC de la composició del Govern de la Generalitat". A l'escrit, asseguren que aquesta és una mostra més de "l'afany intervencionista i impositiu" de l'executiu espanyol que "no ha estat ni és representativa del designi popular". "Una actuació autoritària i il·legítima que evidencia la intenció de seguir vulnerant els drets del poble català", insisteixen.

Amb tot, afirmen que "aquest tipus d'ingerències, impròpies d'una democràcia normalitzada, repugnen qualsevol criteri jurídic". A més, afegeixen, "constitueixen una flagrant violació de l'ordenament jurídic" que condemnen "enèrgicament".