Comissat a Figueres un lloro protegit que es venia a Internet per 1.400 euros

El particular no va poder acreditar la procedència de l'animal

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil a Figueres ha comissat un lloro protegit per la normativa internacional que es venia en un portal d'Internet d'anuncis per 1.400 euros. El comís es va produir la setmana passada, quan van detectar que un particular venia al portal 'Mil anuncios' un lloro de l'espècie 'amazones amazònic'.
 
Els agents van sospitar que en realitat es tractava d'una altra espècie protegida, un lloro 'amazona de nuca groga', i ho van posar en coneixement al Servei d'Inspecció de CITES (Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies de Fauna i Flora Salvatges Amenaçades) acompanyant-ho amb fotografies. Des del servei van confirmar que es tractava d'aquesta espècie que, a més a més, està inclosa en pla d'acció espanyol que combat el tràfic il·legal i les pràctiques furtives en l'àmbit internacional de les espècies salvatges.
El particular va presentar una documentació que no es corresponia amb l'animal i tampoc va poder-ne acreditar la seva procedència. Per tot plegat, el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil a Figueres va comissar l'animal i van aixecar acta del comís per una suposada infracció de contraban per tinença o venda d'espècies de fauna i flora salvatges.

El lloro va passar a disposició de l'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA). Tota la documentació de l'acta i comís va enviar-se a l'inspector-administrador de la duana a La Jonquera (Alt Empordà).

La Guàrdia Civil recorda que la compravenda de mascotes entre particulars és il·legal i que la cria per a la venda d'animals requereix la inscripció com a nucli zoològic. A més a més, la comercialització d'algunes espècies protegides poden ser un delicte o infracció.

Un detingut per portar 18,4 quilos de marihuana al cotxe

La Guàrdia Civil de La Jonquera (Alt Empordà) ha detingut un home de 26 anys i nacionalitat georgiana per portar amagats al maleter del cotxe 18,4 quilos de marihuana. Va passar el 19 de maig en un control al municipi. Els agents van aturar un vehicle amb matrícula francesa on hi anava un sol ocupant. Durant la inspecció del cotxe van descobrir que duia diverses bosses amagades al maleter i a la part de darrere amb una substància que va resultar ser marihuana. Seguidament, la policia va detenir el conductor per un delicte contra la salut pública i va comissar la droga. El detingut va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres.

Dos dies més tard, agents d'aquesta mateixa unitat van comissar 3,6 quilos de marihuana amagats en una maleta de la bodega d'un autobús que viatjava de Barcelona fins a Ginebra. Els agents no van trobar-ne el propietari atès que la maleta no duia cap identificació. Els agents van obrir-la amb la presència del conductor de l'autocar i seguidament, van decomissar la droga.