Treballadors de la Generalitat a Girona fan una cassolada per exigir l'aixecament del 155

Unes 200 persones reclamen al govern espanyol que deixi de "controlar les finances"

La concentració s'ha fet a les portes de l'edifici de la Generalitat a Girona a les dotze del migdia i ha aplegat uns 200 persones. Al capdavant hi havia una pancarta on es podia llegir "Treballadors/es Generalitat a Girona" i un 155 tapat per una creu vermella així com un cartell amb les fotografies dels "presos polítics i exiliats". L'acte ha començat amb un aplaudiment al president de la Generalitat, Quim Torra, l'endemà que hagi pres possessió del càrrec.

Seguidament, han explicat en un manifest que la protesta d'avui se centrava en reclamar a Madrid l'aixecament del 155 tot recordant que Catalunya ja compta amb un president. També han demanat l'aixecament del control de les finances, "un control econòmic que és tan greu com el polític", s'ha dit. Així mateix, s'ha llegit en castellà un fragment de l'acord al Senat del 27 d'octubre del 2017 sobre l'aplicació del 155 on es diu que l'article deixarà d'estar vigent en el moment en què hi hagi un nou govern de la Generalitat.

Per altra banda, també han alertat que "la recuperació no serà fàcil ni total" per les "amenaces de més represàlies" i han denunciat un cop més la situació dels "presos polítics" i del govern cessat, fent referència als set mesos que porten empresonats 'els Jordis'.

Després de llegir el manifest, s'ha fet una cassolada amb llaunes grogues i objectes de metall i s'ha tancat l'acte amb 'El Cant dels Segadors', moment en què els treballadors han aixecat cartolines grogues.