Detingut a Girona per estafar simulant un ingrés bancari per comprar un telèfon d'alta gamma

Els Mossos el van enxampar in fraganti

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest diumenge a Girona un home de 22 anys com a presumpte autor d'un delicte d'estafa. Els fets es remunten al 30 d'abril quan van saber que s'havia produït una estafa a Girona en el marc de la compravenda d'un telèfon mòbil d'alta gamma, valorat en 900 euros. La transacció es va pactar a través d'una plataforma d'internet d'objectes de segona mà.
 
El comprador va insistir en fer un ingrés al compte bancari de la víctima abans que aquesta li lliurés el mòbil. En el moment de entregar-li, l'home li va mostrar un extracte del banc que presumptament confirmava que havia fet l'ingrés. L'estafador, però, havia introduït un sobre buit al caixer automàtic amb l'import pactat. Quan els treballadors de l'entitat bancària van comptabilitzar els ingressos el primer dia hàbil, van detectar l'engany.
Els agents el van enxampar in fraganti diumenge, pels volts de les set de la tarda, a la Plaça del Lleó quan pretenia enganyar una altra persona amb el mateix sistema. L'home canviava sovint de perfil a la plataforma de compravenda per dificultar la seva identificació. El detingut, que té antecedents pels mateixos fets, va passar a disposició judicial aquest dimarts.