Els Banys Àrabs de Girona s'incorporen a la fira Tocs de Vi

Se celebrarà de l'1 al 3 de juny i els tastos singulars del 30 de maig al 2 de juny

Girona acollirà el Tocs de Vi de l’Empordà que se celebrarà de l’1 al 3 de juny a la plaça de la Independència i hi participaran una dotzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors de la plaça, que proposaran maridar vins empordanesos amb degustacions culinàries dels bars i restaurants de la zona.

Del 30 de maig al 2 de juny la fira també ha programat tastos en espais singulars de la ciutat, amb la incorporació, enguany, dels Banys Àrabs com a seu dels tastos. Aquest indret s’afegeix als ja habituals com els jardins dels Alemanys, la torre del General Peralta de la Muralla de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el monestir de Sant Pere de Galligants o la Casa Masó.

La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, ha volgut posar èmfasi en la col·laboració públicoprivada “que fa possible tirar endavant esdeveniments de ciutat, com és el Tocs de Vi”, alhora que ha manifestat que “el fet d’ampliar espais de la fira, i estendre-la a llocs emblemàtics, reforça el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i ajuda a generar activitat tant turística com econòmica”.

Els tastos de vins i les tapes que s’oferiran a la plaça de la Independència tindran lloc a partir del dia 1 de juny a les 18 h de la tarda i el preu és de 6 €, un import que inclou la copa i cinc tiquets per degustar el vi. El preu del tiquet de les tapes és  de 5 € i inclou 4 degustacions. Pel que fa els tastos dels altres indrets, començaran el 30 de maig i les entrades, a un preu de 7 euros, es poden adquirir al web de la DO Empordà a partir d’avui. Cada tast serà protagonitzat per un celler diferent de la DO Empordà i l’entrada permet assistir al tast de vins i obtenir una invitació de cinc tiquets i una copa per a la fira de la plaça de la Independència.

L’any passat la fira va comptar amb prop d’11.000 participants i es van servir més 53.000 degustacions entre vins i tapes, unes xifres que la converteixen en un dels principals esdeveniments enogastronòmics de les comarques gironines.

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona està organitzat per DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.