Obren comportes a Susqueda per incrementar el cabal del riu Ter i millorar mediambientalment el seu estat

L'embassament de Susqueda està al 95% de la seva capacitat

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està realitzant diverses maniobres per incrementar de manera controlada el cabal del riu Ter a la presa de Susqueda (Selva), provocant crescudes per afavorir el reperfilament de la llera i de diversos hàbitats de peixos.

Aquest dilluns al matí s'ha començat alliberant uns 60 metres cúbics per segon, un cabal sis vegades superior a l'habitual, i aquesta tarda s'arribarà fins als 80. La previsió és que demà a les vuit del matí ja s'hagin normalitzat els cabals de sortida de l'embassament fins als 10 metres cúbics per segon. El cabal alliberat s'anirà desplaçant riu avall per la qual cosa es preveu que el Ter mantingui valors elevats durant els propers dies.

L'embassament està actualment al 95% de la seva capacitat, amb 222 hm cúbics emmagatzemats. Les maniobres, que es realitzen de manera coordinada amb Endesa, estan controlades i supervisades per tècnics de l'ens. Tot i que no es preveu cap afectació aigua avall, es recomana com a mesura de precaució que s’evitin els accessos a la llera en el transcurs de la intervenció.