Els treballadors de l'Ajuntament de Figueres acudeixen al ple per reclamar millores laborals

El comitè i la junta de personal alerten que aquesta és la primera d'un seguit d'accions

Una desena de representants sindicals i treballadors de l'Ajuntament de Figueres s'han personat al ple d'aquest dijous en senyal de protesta per mostrar el seu "malestar" per la tensa situació laboral que, asseguren, hi ha al consistori. Hi donen suport tots els sindicats que les integren (CCOO, UGT, SAP-PL i CSIF). Asseguren que els problemes venen de lluny i que n'acumulen molts. Entre ells, l'aplicació de la valoració de llocs de treball, que està aprovada des del 2012 però que, segons diuen, no s'ha aplicat mai. "Ens diuen que és il·legal però hi ha ajuntaments com el de Platja d'Aro que l'han aplicat fa un mes i mig", remarca. El mateix passa, afirmen, amb la flexibilitat horària.

El delegat del SAP-PL i assessor jurídic dels treballadors, Sergi Fernández, afirma que fa temps que es troben amb una situació de "menyspreu total" per part de l'equip de govern del PDeCAT i que no s'atenen les demandes del personal, tant laboral com funcionari. "Hem intentat evitar la confrontació però el que no pot ser és que ens diguin que, per exemple, no es pot aplicar la flexibilització i, en canvi, si que la gaudeixin alguns càrrecs de confiança", insisteix Fernández.

El malestar és generalitzat i el "comparteixen", assegura, els diferents cossos que integren la plantilla municipal, inclosa la Guàrdia Urbana. Per tot plegat, alerta que la compareixença al ple és la primera d'un seguit d'accions que portaran a terme si el govern municipal no atén les seves demandes. "A partir d'ara, s'inicia una estratègia sindical i un conflicte que anirà in crescendo", afirma Fernández. De moment, no han concretat quines mesures adoptaran però ja han acordat que, fins que es resolgui la situació, acudiran a les sessions plenàries.

Llum verda als ajuts als nous autònoms

D'altra banda, el ple ha donat llum verda a l'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions de les quotes mensuals dels autònoms a persones desocupades. El punt ha comptat amb el suport del PDeCAT, C's, PP i els dos regidors no adscrits. En canvi, hi ha votat en contra la resta de grups (ERC, CUP, PSC i Compromís d'Esquerres per Figueres).

També ha rebut les crítiques d'algunes formacions com ERC, el PSC o Compromís d'Esquerres que consideren insuficient la iniciativa.

La mesura compta amb una partida de 40.000 euros al pressupost d'aquest any i ajudarà amb fins a 1.000 euros durant un any a aquelles persones sense feina que decideixin crear un negoci a la ciutat. L'objectiu és fomentar l'ocupació, la generació de noves empreses i combatre l'economia submergida.