Localitzen cinc immigrants amagats a la càrrega d'un camió a Salt

El conductor va sortir de l'AP-7 a Girona Sud i es va aturar en sentir sorolls

Nou cas d'immigrants que entren al país amagats dins la càrrega d'un camió. Un transportista procedent de França va agafar aquest dilluns a la tarda la sortida de l'autopista a Girona Sud, a Salt, i es va aturar poc després del peatge en sentir sorolls a la càrrega. El camioner, que durant la seva ruta havia fet parada a Ventimiglia (Itàlia), va avisar ràpidament als treballadors d'Acesa i aquests van donar l'alerta als Mossos d'Esquadra.

Fins al lloc, s'hi van desplaçar patrulles de seguretat ciutadana i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Quan els efectius hi van arribar i van obrir la càrrega, van localitzar cinc immigrants d'origen sudanès sense documentació i, aparentment, majors d'edat. Els Mossos van alertar la policia espanyola, que és qui té competències en matèria d'estrangeria, i els van traslladar fins a la comissaria que tenen a La Jonquera (Alt Empordà). Un cop allà, la policia espanyola s'encarregarà de retornar-los a França en virtut de l'acord subscrit entre els dos estats.

Des del febrer fins ara, s'han trobat prop d'una setantena de polissons ocults a l'interior de camions. En tots els casos, els combois havien passat per Itàlia durant les seves rutes. El darrer cas va ser a Sils el passat 24 d'abril quan un camioner va trobar nou persones procedents de l'Àfrica subsahariana a l'interior del seu vehicle.