Simulen el xoc d'un tren de passatgers contra un obstacle al túnel del Pertús

Durant l'exercici s'ha activat el Pla de Socors Binacional

El túnel del Pertús ha estat l'escenari aquest dilluns del simulacre d'un xoc entre un tren de passatgers i un obstacle. L'exercici tenia com a objectiu posar a prova la capacitat de reacció de totes les parts implicades en matèria de protecció civil així com avaluar la resposta i la coordinació entre França i Espanya, amb l'activació del Pla de Socors Binacional.
 
L'encarregat de dirigir les operacions a la part espanyola ha estat el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante. A l'actuació, també hi ha participat Protecció Civil de la delegació del govern a Catalunya i la Direcció General de Protecció Civil de Madrid, a més d'efectius de Protecció Civil de la Generalitat, Guàrdia Civil, policia espanyola, la Unitat Militar d'Emergència (UME), els Mossos, els Bombers, els SEM, Renfe i Adif.
A la banda francesa, el prefecte dels Pirineus Orientals, Philippe Vinges, ha dirigit les actuacions i hi han participat membres de protecció civil de Perpinyà, bombers, gerdarmes, efectius de la Línia Figueres Perpinyà (LFP) i la SNCF.
 
Des que es va posar en marxa del Tren d'Alta Velocitat (TAV) s'han dut a terme diversos simulacres d'emergència contemplant diversos escenaris tant a la part espanyola com a la francesa. La línia que uneix Figueres i Perpinyà té una longitud de 44,5 quilòmetres, 24,5 dels quals discorren en territori francès i 20 més en terreny espanyol.

Hi circulen tant passatgers com mercaderies i d'entre les infraestructures que la conformen, destaca el túnel del Pertús que connecta ambdós països.