Roses inicia una campanya de creuers ''de rècord''

Esperen quadruplicar el nombre de visitants

A poques milles del Port de Roses fondeja des de primera hora del matí d'aquest diumenge el Saga Pearl II. Es tracta del creuer que inaugura la temporada a la localitat on hi ha deixat els primers 376 turistes. S'hi estarà fins a les sis de la tarda quan salparà cap al Port de Tarragona. D'aquesta manera, Roses arrenca el que ha de ser un "any rècord". I és que per la instal·lació està previst que hi passin 9.500 turistes en tretze escales. Les més importants les realitzarà la companyia britànica Marella Cruises, que visitarà Roses quatre vegades amb creuers que porten entre 1.200 i 1.500 passatgers.

L'increment de moviment fa ser "molt optimista" l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que espera que "es noti" en l'economia local. "A l'estiu ja tenim una població important de visitants, però els creueristes era un objectiu que teníem. Esperem consolidar-nos com un port de referència", ha reblat.

Des de la Generalitat també posen en valor el fet que el 60% dels creuers que vindran durant aquesta temporada seran de luxe. El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, recorda que es tracta d'uns passatgers d'alt poder adquisitiu, que per tant, poden deixar més diners tant a Roses com a poblacions properes.

En aquest sentit destaquen les companyies americanes Oceania i Crystal que per primera vegada s'aturaran al port alt-empordanès. "Això és producte d'una llarga feina de les administracions i de la que ens hem de sentir molt orgullosos", comenta Font.

El president de l'ens ha volgut destacar que els creuers suposen un "important impuls econòmic", tant per a la localitat com per a la comarca. De fet, algunes de les excursions més sol·licitades són al Museu Dalí de Figueres, passar el dia a Girona o una visita a Cadaqués. (Alt Empordà).

L'any que ve, millor

Ricard Font s'ha mostrat optimista amb les perspectives de cara a l'any vinent. Malgrat que no ha volgut explicar quines són les previsions del Govern, assegura que "seran millors" que les d'aquest 2018, tant al port de Palamós com al de Roses.

De fet, Font ha fet un repàs del turisme a Catalunya en general i ha vaticinat "un molt bon any" per aquest sector. "Alguns diuen que les coses no aniran bé, però la realitat és ben diferent. Esperem unes dades molt positives", ha assenyalat.

Nou mòdul informatiu

Entre les inversions fetes a Roses, l'administració portuària ha instal·lat un nou punt d'informació turística per atendre els passatgers que venen i com a resguard del personal que treballa al moll. També s'han posat noves defenses per a l'amarratge dels creuers. Tot plegat ha tingut un cost de 54.000 euros.

El nou mòdul és desmuntable i s'ha dissenyat dins d'un contenidor de mercaderies perquè quedi més integrat amb el món marítim. El punt d'informació té 6,6 metres de llargada, 2,44 metres d'amplada i 2,60 metres d'alçada.