3 anys de presó per un lladre multireincident que va atracar un bar de Girona el passat agost

L'acusat ha reconegut els fets

Un pacte entre el Ministeri Fiscal i la defensa ha permès que la magistrada Fàtima Ramírez condemnés de viva veu un lladre multireincident que el 24 d'agost de 2017 va entrar a robar en un bar del barri de Santa Eugènia de Girona. La presidenta del tribunal ha imposat la pena de 3 anys i un dia de presó a l'acusat, després que reconegués els fets. El lladre porta en presó provisional des del moment en què es va produir el robatori, un temps que se li restarà de la pena imposada.

El condemnat ha reconegut que el 24 d'agost de 2017 va entrar a robar a l'establiment després de rebentar la porta posterior del local amb una pedra de grans dimensions. Un cop a dins, va aprofitar per emportar-se la caixa registradora, amb 1.600 euros, a més de diversos tiquets dels propietaris. També va robar una impressora i un lector de bitllets.

Va ser la Policia Local de Salt (Gironès) qui va sorprendre l'acusat mentre circulava amb el seu cotxe pel Carrer Major. Després d'una curta persecució els agents van poder detenir-lo i comprovar que a dins el vehicle portava la caixa registradora amb els tiquets del bar i 409 euros.

Tot i les destrosses ocasionades al local, l'home no haurà de pagar res en concepte de responsabilitat civil, ja que els amos de l'establiment han renunciat a reclamar.

Evitar l'agreujant de reincidència

El lletrat de la defensa, Jordi Colomer, ha explicat que un dels objectius d'haver pactat la pena ha estat evitar que el Ministeri Fiscal hagués incorporat l'agreujant de reincidència, una possibilitat "bastant raonable" si la vista s'hagués celebrat sense conformitat. Això significa que el ministeri públic podria haver augmentat els 4 anys de presó que demanava inicialment.

I és que aquesta no era la primera vegada que l'acusat passava pels tribunals per delictes de robatori amb força. En concret, la d'aquest dijous ha estat la setena vegada que se l'ha condemnat, des del juliol de 2013 per delictes d'aquest tipus. Es dona el cas que cap de les sis penes anteriors havien estat superiors als 2 anys de presó, i havien estat suspeses.

Colomer ha reconegut que les proves que hi havia contra el seu client eren "irrefutables" i per això han optat per arribar a un acord amb el fiscal. La pena imposada pel tribunal és ferma, ja que tant la defensa com el ministeri públic han renunciat a recórrer. Això significa que el lladre tornarà a presó ara com a condemnat, ja que fins el moment estava en presó preventiva en condició d'investigat, per aquest delicte.