Els jardins del Campaner i els jardins de la Devesa, nous espais al 'Girona, Temps de Flors'

La mostra també serà reivindicativa amb predominança del color groc

Dos nous espais s'incorporen a la 63a edició del 'Girona, Temps de Flors'. Els jardins del Campaner, que pertanyen al Bisbat i estan situats entre el soterrani de la Catedral i el passeig arqueològic, s'obren per primer cop als visitants oferint una "oportunitat única" per descobrir una perspectiva nova del Barri Vell de la ciutat. Aquests jardins acolliran cinc projectes florals.

Els visitants també es podran perdre pels jardins de la Devesa. "És una obsessió d'aquest equip de govern posar en valor el parc de la Devesa", ha subratllat Madrenas que afegeix que alguns gironins no coneixen prou bé aquest parc històric però durant la mostra tindran l'oportunitat de "redescobrir-lo". Aquí, es podrà veure un projecte gestat a partir de la col·laboració de l'associació de veïns del barri, de les fundacions del tercer sector que gestionen la Rosaleda i del creador que l'ha dissenyat.

En total, aquesta edició hi haurà un total de 203 projectes (més que l'any anterior quan en van ser 195) repartits en 157 punt d'itinerari floral. Els organitzadors, a més, han destinat esforços a intentar ampliar el recorregut per fer més fàcil la visita i evitar aglomeracions. Per això, ja no recomanen els deu muntatges imprescindibles com havien fet en edicions anteriors. "Tots són imprescindibles", ha apuntat la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Glòria Plana.

L'Ajuntament de Girona ha impulsat el 'Pla V, amb V de Verd' que també busca esponjar la mostra. Es tracta d'una proposta que vol ampliar l'abast de Temps de Flors a l'espai verd de la ciutat. Així, han creat un itinerari artístic que transcorre 2,4 quilòmetres a l'espai adjacent al passeig arqueològic i el riu Galligants.

Segons ha detallat Plana, han recuperat i arranjat part d'aquest sector amb la intenció de posar en valor el patrimoni natural i patrimonial de Girona i per convidar els visitants a sortir de la part més monumental de la ciutat per passejar per aquesta zona. Al llarg de l'itinerari es podran veure deu intervencions artístiques de 'land art'.

Temps de Flors reivindicatiu

Plana també ha explicat que la mostra no és aliena a l'actualitat. Si l'any passat el tema clau van ser els refugiats, aquest any molts projectes reivindiquen el color groc i el concepte llibertat. L'alcaldessa ha destacat que això sorgeix a iniciativa dels dissenyadors, els artistes i voluntaris dels espais.

Els projectes també van incorporant cada cop més innovacions tecnològiques. Per aquest motiu, enguany hi haurà almenys una desena muntatges amb efectes lumínics que es podran apreciar quan es pongui el sol.

Enguany caldrà aixecar el cap per gaudir de les 'Flors des dels balcons' perquè n'engalanaran al carrer Ciutadans, a la Força, al carrer Mercaders i a altres espais del Barri Vell. La plaça Independència s'incorpora aquest any també com a nou espai amb un projecte floral als balcons en el qual hi participa el Girona F.C.

La mostra es complementa amb propostes culturals, educatives, solidàries, gastronòmiques, comercials i turístiques, a més de concursos i una ampliació dels serveis als visitants.