La UdG impartirà sis nous estudis, alguns dels quals vinculats a sectors emergents

El Consell de Govern ha aprovat tres màsters i tres graus, la meitat amb modalitat semipresencial

La UdG ampliarà els camps acadèmics en els quals ofereix formació. De la vuitantena de propostes actuals entre graus i màsters, els propers dos cursos se n'hi sumaran un total de sis. L'acord el va prendre el Consell de Govern de la UdG a la sessió d'aquest dijous.

Les propostes tenen com a punt en comú la voluntat d'acostar-se a nous sectors, alguns dels quals oferint una formació pionera a Catalunya o bé amb una modalitat semipresencial, un eix que el rector Quim Salvi creu que ha de ser clau en el pla estratègic de la UdG.

La modalitat semipresencial s'aplicarà al grau d'Arquitectura Tècnica i Edificació, una formació que l'Escola Politència Superior ofereix des del curs 1976. La formació, de 240 crèdits, es podrà seguir a partir del curs 2019-20 en aquesta nova modalitat. Per això, s'ha aprovat adaptar el contingut del grau per poder cursar un gruix d'hores a distància.

Els altres dos graus busquen arribar a aquests sectors laborals emergents. La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials ha dissenyat el grau en Tècniques de Gestió de PIME, que durarà tres anys i suposarà 180 crèdits. L'objectiu és crear perfils professionals tècnics, gestors i assistents a la direcció per a micro, petites i mitjanes empresa, que són les que predominen a Catalunya.

El tercer grau s'impartirà al centre adscrit de l'Escola Universitària Mediterrani amb una aposta dual en Logística Industrial i Serveis Comercials. El pla d'estudis inclou un mòdul obligatori de pràctiques externes a tercer i quart curs. La previsió és que el sector de la logística generi en els propers anys milers de nous llocs de treball qualificat.

Tres màsters

El Consell de Govern de la UdG també ha aprovat tres nous màsters, un dels quals es començarà a implementar el curs vinenti els altres dos el 2019-2020. Aquesta tardor ja es posarà en marxa la formació de Ciència i Tecnologia dels Recursos Hídrics, que destaca per utilitzar una metodologia pionera coneguda com Aprenentatge Basat en Problemes (ABP) entorn del món de l'aigua.

La Facultat d'Educació i Psicologia desplegarà el màster en Psicologia General Sanitària de caràcter semipresencial el curs 2019-2020. Finalment, el màster en Economia i Empresa tindrà també caràcter semipresencial i buscarà formar professionals de l'entorn empresarial en temes com la internacionalització i el mercat global.