Treballadors de la Generalitat de Girona ballen 'La Santa Espina' per reclamar la llibertat dels presos polítics

També s'ha llegit un text del musicòleg Joaquim Rabaseda

Els membres d'ADIC han sortit a les dotze del migdia a les escales de la delegació de la Generalitat de Girona a realitzar l'acte de protesta, per l'empresonament del Govern destituït i els 'Jordis'. Aquest cop, però, també han utilitzat part de l'esplanada on han fet tres sardanes concèntriques. A més, els treballadors vestien tots de negre amb un motiu de color groc, per tal de visualitzar "al màxim" la reivindicació. Un cop ha acabat el ball, s'ha llegit l'escrit de Rabaseda on es recordaven les paraules del governador civil que va decidir prohibir La Santa Espina. "Tot i que ho sento per la música no puc permetre que se'n faci un acte polític", assenyalaven les paraules del governador.

"Que avui, ballar i cantar La Santa Espina, retorni la veu del poeta i el cos d'aquells catalans que van fer de la música un compromís polític, un manifest estètic contra la barbàrie del poder irresponsable, un cant per una terra en primavera", concloïa el manifest de Rabaseda.

Un cop llegit el text, els 300 treballadors concentrats han tancat l'acte amb el cant dels segadors, seguits de crits de "llibertat presos polítics".