Joan Roca, Jordi Cruz, Begoña Rodrigo i Maria José San Román al Fòrum Gastronòmic de Girona

Es centrarà en el compromís social amb el territori, la cuina sostenible i els productors locals

El Fòrum Gastronòmic de Girona ha desvetllat els primers noms que participaran a l'edició d'aquest 2018. Paco Pérez, Joan Roca, Jordi Cruz, Begoña Rodrigo i Maria José San Román són els primers cuiners de l'Estat que han confirmat la seva assistència a l'esdeveniment, que se celebrarà del 18 i el 20 de novembre. A nivell internacional, el Fòrum ha confirmat també la presència de la xef colombiana Leonor Espinosa, la italiana Antonia Klugman o la francesa Adelina Grattard.
 
L'eix temàtic de la fira girarà entorn del compromís social amb el territori lligat a una cuina sostenible vinculada als productors locals. Per aquest motiu, els oficis que formen part del patrimoni gastronòmic tornaran a tenir protagonisme en les activitats complementàries. Els organitzadors del Fòrum entenen que la d'enguany ha de ser una edició "d'apostes fermes i de reptes de futur".
 
El certamen també apostarà per la internacionalització promovent l'intercanvi comercial. Per això, comptarà compradors procedents de Bèlgica i Polònia interessats en els productes presents a la fira. De nou, s'entregaran els Premis InnoFòrum que reconeixen la innovació en l'àmbit gastronòmic. Els guardons es reparteixen en tres categories: producte més innovador, packaging més creatiu i gust més original.

L'any passat, el Fòrum Gastronòmic va acollir 25.155 visitants i 252 empreses expositores, una xifra rècord segons els organitzadors. De fet, el 2017 la fira ja va créixer un 30% en superfície la seva edició gironina va ser més gran, superant fins i tot les celebrades a Barcelona.