2 anys de presó per entrar a robar a cinc habitatges de Figueres en un dia

L'acusat s'enfrontava a una pena de 5 anys

L'Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó un jove que el 14 de juliol del 2013 va entrar a robar a cinc habitatges de Figueres. L'acusat s'enfrontava inicialment a una pena de 5 per un delicte continuat de robatori amb força en casa habitada però fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la condemna.

Li han apreciat una atenuant de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat quasi cinc anys en arribar a judici i un altre de reparació del dany perquè ha consignat part dels diners que ha de pagar com a indemnització, un total d'11.577 euros.

L'acusat ha reconegut que va entrar als pisos, alguns deshabitats, i va arrancar una caixa forta, es va endur canonades de coure i ferro, joies i antiguitats. No haurà d'entrar a presó si no delinqueix en els pròxims quatre anys i també han retirat la petició d'expulsió del país. La sentència és ferma.

Els robatoris

El cas que ha arribat a judici aquest dijous a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunta al 14 de juliol del 2013. Segons ha reconegut el mateix acusat, en un sol dia va entrar a robar a cinc habitatges de Figueres amb uns còmplices no identificats.

El primer objectiu del lladre va ser un edifici del carrer Sant Francesc de Paula, que estava deshabitat i on va forçar les portes d'entrada de dos pisos. Va saquejar les canonades de coure i ferro i va trencar un lavabo.

Des del terrat d'aquest edifici va fer servir una antena de televisió per baixar fins a un altre immoble situat al carrer Concepció. En aquest carrer va assaltar dues cases més. A la primera també hi va sostreure material de coure i ferro, així com dues làmpades antigues. A la segona, en canvi, va arrancar una caixa forta i va deixar a punt per emportar-se dues televisions, un rellotge de bronze antic, un iPod i diverses antiguitats.

El lladre va forçar una porta interior que comunicava aquest immoble amb un altre situat a la plaça del Gra, aquest sí que estava habitat. Tan bon punt va entrar, va saltar l'alarma. Tot i això, va intentar arrancar també la caixa forta sense aconseguir-ho i va fugir corrent. Va arreplegar, però, joies, antiguitats i diversos objectes.

Segons ha reconegut el condemnat, en total es va endur objectes per un valor de 1.763 euros. Els desperfectes ocasionats als pisos, que eren tots propietat d'una empresa, s'han taxat en 13.941,93 euros.

Per aquests fets, l'acusat s'enfrontava a 5 anys de presó per un delicte continuat de robatori amb força a interior de domicili. Fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a un acord per rebaixar la pena als 2 anys. Li han apreciat una atenuant de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat quasi cinc anys en arribar a judici i una altra de reparació del dany, perquè ha consignat bona part dels 11.577 euros d'indemnització que haurà d'abonar.

D'aquesta manera el condemnat evita entrar a presó amb la condició de no delinquir durant un termini de quatre anys. També esquiva la petició d'expulsió del país. La sentència, dictada de viva veu, és ferma.